Zeven winkels HiM Retail naar EURONICS

0

Smart Retail Group (SRG) neemt de komende maanden zeven filialen van HiM Retail over. SRG is een initiatief van Hans Gijsen van Vobis en is onder de paraplu van United Retail gebracht.

Euronics-schermDe Smart Retail Group is een masterfranchise aangegaan met United Retail, de inkooporganisatie van onder meer Euronics, ElectroWorld en WitgoedSpecialist. De zeven winkels gaan allemaal als Euronics door. In deze winkels krijgt het Vobis shop-in-shop een mede-bepalend karakter. SRG neemt zo’n 35 medewerkers over.

De winkels die overgenomen worden zijn de Harense Smid winkels in Schijndel, Dongen, Rijen en Tiel. Daarnaast worden de Mikro-Electro winkels in Middelharnis, Made en Zevenbergen overgenomen. Voor de overige vier winkels wordt door HiM Retail nog een andere koper gezocht.

Uiteindelijk is deze verkoop een belangrijke vervolgstap in de strategische heroriëntatie van HiM Retail. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de verzelfstandiging van de uitbouw van de eigen servicedienst bijna voltooid. ‘De Smid Reparatie’ zal vanaf 1 maart zelfstandig gaan opereren. Inmiddels is het duidelijk dat ook andere onderdelen verzelfstandigd doorgaan.

Smart Retail Group geeft startende retailondernemers de mogelijkheid een eigen winkel op te starten. Hiermee ontstaat, dankzij de overname van de HiM Retail winkels, een nieuw retailconcept in de Nederlandse markt voor consumentenelektronica. Binnen dit nieuwe concept zullen enerzijds witgoed en anderzijds computergerelateerde producten dominant in de winkels aanwezig zijn.

 

 

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com