WEHKAMP BOUWT GROOTSTE MAGAZIJN VOOR ONLINE RETAIL TER WERELD

0

wehkampOnline warenhuis wehkamp.nl gaat in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld bouwen. Gert van de Weerdhof, CEO van RFS Holland Holding B.V., het moederbedrijf van wehkamp.nl, maakte dit vandaag bekend. Met dit nieuwe distributiecentrum is wehkamp.nl klaar voor de dienstverlening van de toekomst: bestellen en afleveren op dezelfde dag.

‘Dit distributiecentrum laat de ambitie van ons bedrijf zien. We willen onze positie in online winkelen verder versterken. De verwachting is dat de Nederlandse consument over 10 jaar de helft van zijn aankopen online doet. Met dit hypermoderne magazijn, waar onder andere kleding, accessoires en kleinere elektronische apparaten worden opgeslagen, zijn we klaar voor de toekomst en het geeft ons de mogelijkheden om een ‘state of the art’ service aan de consument aan te bieden.’, aldus Gert van de Weerdhof.

Wehkamp.nl wil in de nabije toekomst toe naar een situatie waarin goederen die ’s ochtends worden besteld nog dezelfde dag bij de klant worden afgeleverd. Jurrie Jan Bruins, Operations, Finance & ICT director wehkamp.nl: ‘In het nieuwe distributiecentrum gaan geautomatiseerde treintjes de artikelen uit het opslagsysteem halen. Dat gebeurt op dit moment in Dedemsvaart grotendeels handmatig. De automatisering maakt dat we straks twee keer  zo snel kunnen werken als het huidige systeem in Dedemsvaart. Binnen 30 minuten na bestelling kan het pakket klaarstaan voor verzending naar de klant.’

Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum wordt nog dit jaar gestart. In de zomer van 2015 moet het gereed zijn. Het nieuwe centrum gaat ruim € 100 miljoen kosten.

Het geautomatiseerde magazijnsysteem krijgt bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar de diverse artikelen liggen opgeslagen. 468 Geautomatiseerde treintjes halen de artikelen op. Daarmee wordt het distributiecentrum voor wehkamp.nl het grootste ter wereld voor online retail. Naast de picklocaties komen er 2,5 kilometer stellingen voor hanggoed en 8.000 palletlocaties. In het systeem is ruimte om 4 miljoen artikelen op te slaan. wehkamp.nl kan met het nieuwe systeem 80.000 pakketten per dag versturen.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com