Wasmiddel als coronavirus-killer

0

Uit De Volkskrant van 30 maart 2020: niet alleen hoge temperaturen, maar ook wasmiddel doodt virussen, waaronder corona. Sterker nog, wasmiddel wordt omschreven als de echte killer, zeker als je op lagere temperaturen wast.

Vuile was op hogere temperaturen van 60 of zelfs 90 graden wassen is de beproefde methode om vuile was te ontdoen van bacteriën en andere ziektewekkers. De Volkskrant vraagt viroloog Raoul de Groot hoe het zit met wassen op lage temperaturen. Hij legt uit dat een virus is omhuld met een membraan dat vetdeeltjes bevat en dat wasmiddel deze deeltjes oplost. Het membraan gaat kapot en dit betekent het einde van het virus.

Zijn boodschap: ‘Ongeacht de temperatuur heb je vooral wasmiddel nodig’. Het is nog niet uitgebreid onderzocht of dit ook specifiek voor het coronavirus geldt, maar hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss van Radbout Universiteit Nijmegen stelt dat bij 60 graden het virus sowieso geen schijn van kans heeft om te overleven. Was je op deze temperaturen met wasmiddel, dan moet het zeker goed komen.

Lees hier het volledige bericht in De Volkskrant

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com