Verkoop cassettes blijft maar stijgen

0

Op de website van Alpha-Audio lezen we dat verrassend genoeg de verkoop van cassettes blijft stijgen. Alleen al in het VK is de verwachting dat er dit jaar 75.000 exemplaren over de toonbank gaan.

Alpa-Audio baseert zich weer op een bericht in Wired, die meldt dat die 75.000 cassettes in Engeland – zo lezen we in dit bericht van Wired – hoogstwaarschijnlijk slechts het begin zijn. De verkopen zullen de komende jaren alleen maar harder groeien. Inmiddels verschijnen ook complete albums op cassette, soms zelfs exclusief.

Vooral de jeugd (en de onvermijdelijke hipsters) lopen ermee weg. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat mensen weer iets tastbaars in handen willen hebben als het gaat om muziek, denkt Alpha-Audio. “Het is in ieder geval zeker niet de geluidskwaliteit. Hoewel de laatste generaties cassettedecks uit de gouden jaren het onderste uit de bandjes halen qua mogelijkheden (en ze dus zeker niet beroerd hoeven te klinken), is dat bij de huidige nieuwe spelers zeker niet het geval. Veelal ontbreken ruisonderdrukkingssystemen als Dolby en zijn de mechanische loopwerkjes ook verre van ‘top notch’. Een nieuwe cassettespeler is slechts een vage schaduw van z’n meer illustere voorgangers.”

Bron: Alpha-Audio

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com