Van parttime verkoper naar nieuwe CEO MediaMarkt Nederland

0

Arnold SporrelArnold Sporrel (36) is per 1 december de nieuwe CEO (Chief Executive Officer) én COO Sales (Chief Operations Officer Sales) van MediaMarkt Nederland. Sporrel werkt al zeventien jaar voor MediaMarkt en was hiervoor COO van MediaMarkt Spanje. Hij neemt het stokje over van Gordon Scholz die met pensioen gaat.

 

Sporrel is in 2000 tijdens zijn studie bedrijfskunde in Groningen bij MediaMarkt op de winkelvloer gestart. In zeventien jaar heeft hij in een indrukwekkend tempo carrière gemaakt. Door zijn internationale ontwikkeling binnen MediaMarkt beschikt hij over veel kennis en ervaring, waardoor hij dé geschikte kandidaat is om het succes van MediaMarkt de komende jaren verder uit te bouwen.

“Eerder dit jaar zijn wij benoemd tot retailer die het meest is voorbereid op de toekomst. Voor deze toekomst hebben we ambitieuze doelen gesteld. De focus komt de komende jaren nog meer te liggen op service en klanttevredenheid. Daarnaast zet MediaMarkt in op een sterke groei van online,” aldus Arnold Sporrel.

“MediaMarkt Nederland bestaat nu achttien jaar en we zijn nog altijd volop in ontwikkeling, sterker nog we zijn pas net begonnen. Zoals iedere achttienjarige barsten we van de plannen en ideeën. We hebben een overvolle agenda voor wat we de komende jaren in Nederland allemaal gaan doen,” vertelt Sporrel.

 

Nieuwe board
De Nederlandse board zal verder bestaan uit Patrick van der Linden, COO Purchase en Michael Söhlke, CFO (per 1 april 2018). Het management team wordt in 2018 uitgebreid met een Chief eCommerce Officer en een Chief Services & Solutions Officer.
Barry van Ruiven, voorheen Chief Procurement Officer (CPO), vertrekt bij MediaMarkt en gaat verder als CEO van JUKE International.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com