Van Dissel: ‘Nieuwe winkelsluiting door corona niet waarschijnlijk’

0

Lockdownmaatregelen als winkel-, schoolsluiting of avondklok zijn komende winter niet reëel. Dit stelt OMT-voorzitter Jaap van Dissel in een interview in het AD.

Lockdownmaatregelen als winkel-, schoolsluiting of avondklok zijn komende winter niet reëel, stelt hij. De Deltavariant wordt -hoewel besmettelijker- voor een groot deel toch onschadelijk gemaakt door de vaccins. Bijna 87 procent van de Nederlandse volwassenen heeft een eerste inenting gehad. ,,We zitten in een principieel andere situatie dan vorig jaar”, zegt Van Dissel.

Alle niet-essentiële winkels moesten half december vorig jaar verplicht de winkels sluiten. Pas in februari kwam er weer enige ruimte met de optie van click & collect, begin maart gevolgd door winkelen op afspraak. Eind april mochten winkels weer open.

De kans dat zoiets weer gebeurt is volgens Van Dissel erg klein. De besmettingen en ziekenhuisopnames lopen weliswaar weer op, maar door de vaccinaties zitten we nu in een ‘principieel andere situatie’ dan een jaar geleden, aldus de RIVM-baas. “Dus in alle realiteit zie ik geen aanleiding om zulke ingrijpende maatregelen te adviseren.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com