Tristar speelt in op warmte: 25% meer ventilatoren op voorraad

0

De run op ventilatoren verraste elke winkelier in de zomer van 2018. Door de hittegolf vlogen de ventilatoren over de toonbank en waren ze al snel landelijk uitverkocht. Dit jaar is iedereen voorbereid. Ook Smartwares Group is klaar voor de zomer, met gemiddeld 25% meer voorraad dan vorig jaar.

Na de leegverkoop van vorig jaar heeft Smartwares Group met Tristar tactische stappen gezet om dit jaar nog beter uit de startblokken te kunnen vertrekken. Op het gehele assortiment aan ventilatoren is 25% meer ingekocht. Daarnaast is er ook gekozen om de inkoopmomenten voor 2019 te vervroegen. Zo zijn er in augustus al strategische keuzes gemaakt om dit jaar klanten weer te kunnen voorzien van voorraad. Hierdoor lagen de ventilatoren in februari al klaar in de magazijnen.

‘De piek kwam al een volle maand eerder’

Sinds 2017 is er een flinke groei te zien in de verkopen. Met 2017 als nulmeting, was er eind juli 2018 een groei van 25% te zien. Dit jaar is dit percentage in juni al met 30% toegenomen, meldt Smartwares Group. Het tropische weer begon ten opzichte van vorig jaar al een maand eerder. Sinds het in Nederland nu structureel warmer is, zal dit percentage voor 2019 nog groeien.

Niet alleen de ventilatoren doen het goed in het Tristar assortiment, ook de airconditioners gaan als zoete broodjes. Opvallend aan de verkoopcijfers is, dat het aantal graden al invloed heeft op welk type klimaatbeheersing er het meest wordt verkocht. Tot 27 graden kiest de consument voor een ventilator. Bij temperaturen hierboven, wordt er een langetermijnoplossing aangeschaft zoals een airconditioner.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com