Topman Miele noemt Brexit ‘ramp’

0

Topman Reinhard Zinkann van Miele noemt het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie een ‘ramp die het land zal afzonderen van Europa’. Tijdens de IFA in Berlijn Dr Zinkann, CEO en mede-eigenaar van Miele: “De Britten moeten voor maart volgende jaar een oplossing hebben gevonden, maar die vinden ze niet.”

 

“De Britse overheid zal de Brexit uitstellen tot 2020, wat volgens de constitutie de uiterste mogelijkheid is. Ik hoop dat ondertussen de meerderheid van de Britse bevolking van gedachten verandert. Het probleem voor de Britten is dat alles na een Brexit fors duurder gaat worden omdat het VK geen eigen maak-industrie heeft.”

Dr Zinkann zegt dat het nakende vertrek van de Britten uit de EG nu al een negatief effect heeft op de verkopen van Miele in Groot-Brittannië. Desondanks kon Miele voor zijn fiscale jaar, dat tot 30 juni liep, hogere cijfers presenteren.

Dr Zinkann meldt dat een wereldwijde omzet van €4,1 miljard werd bereikt, 4,3 procent meer dan een jaar eerder. Inbouwapparatuur droeg hier meer dan gemiddeld aan bij. Vooral in Azië was de groei sterk.

 

Vaatwasser met autodosering

Op de IFA onthulde Miele zijn nieuwe G7000 vaatwasser. De eerste op de markt met een auto-doseringssysteem. “De G7000 vaatwasser is enorm goed ontvangen”, stelt Dr Zinkann. “We gaan deze markt voor markt introduceren, waardoor de vaatwasser wereldwijd niet overal beschikbaar zal zijn. We beginnen in Centraal Europa.”

Zoveel producten in petto dat ik me totaal geen zorgen maak

Vooruitblikkend zegt Dr Zinkaan: “Er zijn wereldwijd politieke dreigingen en problemen met valuta, maar er zal altijd behoefte blijven aan witgoed. Er zal altijd een markt zijn omdat huishoudelijke apparatuur moet worden vervangen en er zullen altijd mensen zijn die de nieuwste apparaten willen kopen.”

Hij besluit: “De middenklasse neemt wereldwijd toe, vooral in markten waar voorheen nog geen middenklasse was. Zij willen allemaal een stap omhoog doen als het om levensstijl gaat. Daarom zal er altijd een markt voor onze producten zijn. En wat Miele betreft: we hebben nog zoveel producten in petto dat ik me totaal geen zorgen maak.”

Bron: ERT

 

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com