TEUFEL AUDIO WINT NEDERLANDS-DUITSE PRIJS VOOR DE ECONOMIE 2014

0

Teufel Audio, specialist in hifi-boxen en home cinema systemen uit Berlijn, heeft de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2014 gewonnen. Het bedrijf liet 33 medekandidaten uit beide landen achter zich. De Duitsers kregen het voor elkaar om met een klein team van Nederlandse medewerkers van Berlijn uit de online-markt in het buurland te veroveren.

Rob Peters (l), General Manager Online Marketing & International Business Teufel en Gerralt Duin (r), Minister Economische Zaken Noordrijn-Westfalen

Rob Peters (l), General Manager Online Marketing & International Business Teufel en Gerralt Duin (r), Minister Economische Zaken Noordrijn-Westfalen

Al kort na de marktbetreding overschreed de omzet in Nederland de mijlpaal van een miljoen euro. Het in Nederland succesvolle concept wordt nu als voorbeeld gebruikt voor de verdere internationale expansie van het bedrijf.

“Met de combinatie van Duitse precisie en Nederlandse creativiteit zet Teufel een maatstaf in de grensoverschrijdende handel”, sprak Garrelt Duin, de minister van Economische Zaken van Noordrijn-Westfalen toen hij de prijs gisteren in het Duitse Mönchengladbach uitreikte. Meer dan 2.000 personen hadden in de afgelopen weken op de website van de Handelskamer op hun favoriete kandidaat gestemd. Teufel behaalde uiteindelijk meer dan de helft van alle stemmen.

De Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie wordt sinds 2008 jaarlijks door de DNHK uitgereikt. Het is een onderscheiding voor bedrijven die in grensoverschrijdende context bijzondere prestaties leveren of buitengewone successen boeken. Dit jaar vond de uitreiking plaats in het kader van de Duits-Nederlandse Handelsdag in het Borussia-Park in Mönchengladbach.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com