TV-fabrikanten en apps-ontwikkelaars samen in Smart-TV Alliance

0

LG Electronics en TP Vision (Philips TV) hebben de Smart TV Alliance opgericht. Het doel van deze samenwerking is het scheppen van een omgeving waarin applicatie-ontwikkelaars diensten kunnen ontwerpen die platformonafhankelijk zijn. Volgens de twee zullen ook andere Japanse fabrikanten zich hier spoedig bij aansluiten.

 

 

De samenwerking moet ervoor zorgen dat ontwikkelaars niet dezelfde applicaties voor verschillende platforms hoeven te maken. Om de drempel voor potentiële partners laag te houden, hebben de initiatiefnemers het Smart TV Alliance Consortium opgericht. Een van de belangrijkste doelstellingen van dit consortium is het definiëren van technische specificaties, zodat ontwikkelaars één versie van hun applicatie kunnen maken die op de Smart TV’s van alle deelnemende fabrikanten draait, ongeacht het onderliggende platform.

Om een dergelijk ontwikkelingsproces mogelijk te maken, zal Smart TV Alliance de eerste versie van zijn Software Development Kit (SDK) kosteloos beschikbaar stellen op zijn website, zodat ontwikkelaars deze kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van hun apps. De SDK is gebaseerd op open webtechnologieën, waaronder HTML5.

Smart TV Alliance zal de eerste SDK-versie verder ontwikkelen en binnenkort de specificaties van SDK 2.0 bekendmaken, gevolgd door de release van de software, eind dit jaar. Met SDK 2.0 kunnen ontwikkelaars applicaties ontwerpen voor de Smart TV’s die de Alliance-leden in 2013 op de markt brengen.

Het laatste nieuws over de activiteiten en toekomstplannen is te vinden op de officiële website: www.SmartTV-Alliance.org.

 

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com