SPAM IN KOELKAST EN TV

0

spamSpam in de koelkast kan een probleem opleveren. Dan hebben we het niet over ingeblikt varkensvlees van die naam, maar over ongewenste email-berichten. Smart koelkasten en tv´s blijken namelijk niet ongevoelig hiervoor te zijn. Sterker nog, de eerste koelkast die is ingezet als verspreider van email-spam is al ontdekt.

Een Amerikaans beveiligingsbedrijf signaleert dat bij een recente spam-aanval een smart koelkast, maar ook slimme televisies, multimediacenters en routers zouden zijn gehackt. Deze apparaten werden ingezet als spambot om zo ongemerkt de ongewenste emails te verspreiden.

In totaal zou het om meer dan 100.000 van dit soort apparaten gaan, wat volgens het bedrijf aangeeft dat spammers zich niet alleen op desktops en laptops richten. Een mogelijke reden is dat dit soort apparaten die op het internet zijn aangesloten aantrekkelijker en eenvoudiger te infecteren zijn dan laptops, tablets of computers. Dat komt omdat veel eigenaren het standaard wachtwoord niet wijzigen of het apparaat verkeerd configureren.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com