Soapshuttle: doseersysteem voor iedere wasmachine

0

Theo Brens uit Sneek introduceert en nieuwe vinding: de Soapshuttle waarmee aan iedere wasmachine een doseringssysteem voor vloeibare wasmiddelen wordt toegevoegd. Het systeem is eenvoudig te installeren en is inmiddels beschikbaar.

 

In de nieuwe editie van ERM vertelt Brens: “Ik kwam op het idee omdat ik merkte dat vrijwel niemand weet hoeveel wasmiddel je moet gebruiken. Doseren is moeilijker dan je denkt. Er moet rekening worden gehouden met liefst zes factoren, waaronder het gewicht van het wasgoed, de waterhardheid, en de vervuilingsgraad van het wasgoed. Maar ook met het type wasmiddel, het soort wasgoed en de trommelinhoud. Onderzoek leert dan ook dat bijna 90 procent van de consumenten te veel of te weinig wasmiddel gebruikt.”

Brens stelt dat overdoseren slecht is voor het milieu (er wordt meer energie verbruikt) en wasmachine schade kan toebrengen. Als te weinig wasmidddel wordt gebruikt, dan wordt  het wasgoed niet hygiënisch schoon en blijven bacteriën achter in de wasmachine.

De Soapshuttle bestaat uit een container die in de wasmiddellade wordt geplaatst. Deze wordt gevuld met vloeibaar wasmiddel waarna de machine iedere keer automatisch de juiste hoeveelheid krijgt toegediend.

Beekman Apeldoorn is de eerste groothandel die het product gaat verkopen. Kijk hier voor meer informatie.

In de video hieronder geeft Theo Brens een demonstratie.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com