Smart witgoed nog niet in trek

0
smartappliancesNederlanders lopen nog niet warm voor slimme huishoudelijke apparaten. Er staan nauwelijks smart ovens, wasmachines of koelkasten in de Nederlandse woningen en er is bijzonder weinig interesse om deze apparaten aan te schaffen.

Dit blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker Multiscope. Iets meer dan veertig procent van de ondervraagden geeft aan geen slim, nieuw apparaat in huis te halen zolang het oude nog functioneert. Eenzelfde percentage vindt de slimme apparaten nog te duur.

Een uitzondering wordt gemaakt voor de robotstofzuiger. Hiervan zijn er bijna 300.000 actief in Nederlandse huishoudens. Het is daarmee ook het meest voorkomende apparaat waarmee het huishouden geautomatiseerd wordt. Verwacht wordt dat er over twee jaar meer dan een half miljoen robotstofzuigers door Nederlandse huizen rondrijden.

De populairste varianten zijn die van fabrikant iRobot, die onder meer de Roomba maakt. Eigenaren zeggen ze vooral te gebruiken vanwege het gemak en het comfort dat ze bieden door vrijwel autonoom te stofzuigen.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com