Smart home abonnementen €500 miljoen waard

0

De potentiële omzet van smart home abonnementen bedraagt maar liefst €500 miljoen op jaarbasis. Bijna een kwart van Nederland is bereid om gemiddeld €29 per maand te betalen voor een dergelijke dienst. Dit blijkt uit de derde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.700 Nederlanders.

Eén op de vijf Nederlanders geeft aan interesse te hebben in een smart home totaaloplossing waarbij slimme verwarming, verlichting, beveiliging, huishoudelijke apparaten en speakers in één keer geïnstalleerd worden (20%). Dit komt neer op 1,5 miljoen Nederlandse huishoudens.

Wanneer deze totaaloplossing in abonnementsvorm wordt aangeboden dan is de interesse nog groter (23%). Meer dan 1,8 miljoen huishoudens zijn bereid om een maandelijks bedrag te betalen voor een slim huis.

De groep geïnteresseerden in een smart home totaaloplossing zijn vaker mannen (26%) dan vrouwen (13%). Daarnaast blijkt dat hoe jonger men is hoe vaker men geïnteresseerd is.

Kijken we specifiek naar de interesse van een totaaloplossing in abonnementsvorm dan zijn het ook voornamelijk mannen die hierin geïnteresseerd zijn. Op basis van leeftijd valt op dat onder 18- tot 49-jarigen (28%) de abonnementsvorm duidelijk populairder is dan onder 50-plussers (18%).

Interesse totaaloplossing abonnementen
Bron: Smart Home Monitor

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com