Skytec en Hisense hebben interesse in Loewe

0

Terwijl eind vorige maand bekend werd dat een deel van het failliete Loewe wordt verkocht, hebben Skytec Group (Slowakije) en het Chinese Hisense hun interesse getoond om de rest van het bedrijf over te nemen.

Het verkochte deel produceerde elektronica voor derden. Dit onderdeel is overgenomen door een toeleverancier in de automobielindustrie die hiermee zijn positie wil verstevigen.

De curator is echter nog steeds op zoek naar een investeerder voor het onderdeel dat televisies produceert en de merknaam. De Skytec Group en Hisense hebben zich inmiddels hiervoor aangemeld. Deze twee en mogelijk ook andere potentiële investeerders gaan deze week met de Beierse deelstaatregering om de tafel om de mogelijkheden te bespreken.

Skytec
Skytec, dat onlangs het Poolse UMC heeft verkocht aan Sharp, zegt in een verklaring dat het de wereldwijde concurrentievermogen van de traditionele Duitse fabrikant op de lange termijn veilig wil stellen. Of het concern de tv’s in Kronach wil blijven produceren is niet duidelijk. Mogelijk wordt de productie verplaatsen naar de Poolse fabrieken van UMC.

Het bedrijf wil dat in ieder geval  meer dan 30 Loewe-werknemers in de toekomst ‘belangrijke sleutelposities’ invullen. Er worden ook nieuwe medewerkers aangetrokken, onder meer op het gebied van verkoop, marketing, productontwikkeling en design. Het assortiment wordt uitgebreid. “We willen Loewe opnieuw opbouwen als fabrikant van luxe audio- en tv-producten, en aanzienlijke investeren in wereldwijde marketing- en PR-activiteiten”, aldus Skytec CEO Vladislav Khabliev.

Hisense
Maar ook Hisense is een serieuze kandidaat voor overname. De Chinese elektronicafabrikant wil met het merk  Loewe zijn bedrijf aanvullen. Hisense heeft daartoe verschillende andere elektronicafabrikanten gekocht. Het bedrijf is al vijf jaar leverancier van componenten aan de Duitse fabrikant en kent deze daarom heel goed. Hisense wil zijn logistieke netwerk gebruiken om Loewe-producten op de markt te brengen.

Daarnaast wil Hisense helpen het merk Loewe beter bekend te maken in Azië, Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Hiervoor wil Hisense Loewe blijven positioneren als een Duits bedrijf en in eerste instantie met maximaal 60 werknemers in Kronach blijven. Het Europese onderzoeks- en ontwikkelingscentrum moet van Düsseldorf naar Kronach worden verplaatst en er wordt een team voor productontwikkeling in het Frankenwald opgezet.

Het Chinese bedrijf is van plan om twaalf miljoen euro te investeren in de intellectuele eigendomsrechten en handelsrechten van Loewe. Tot 18 miljoen euro moet in de supply chain van Loewe stromen. Hisense vraagt een staatsfinanciering van drie miljoen euro.

Uiteindelijk zullen de schuldeisers van Loewe bepalen wie de nieuwe eigenaar van het bedrijf wordt. De belangrijkste schuldeiser is de investeringsmaatschappij Riverrock.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com