Sharp: Nieuwe geavanceerde tv’s in ‘prijsvriendelijk’ segment

0

Wie televisie en SHARP zegt, denkt al snel aan de AQUOS-lijn die destijds werd gelanceerd. Hier wordt nu verder op geborduurd met een nieuwe reeks modellen die aansluiten op de eisen van deze tijd. We hebben het dan over zaken als high-end beeld- en geluidtechnologie en een ‘smart’ besturingssysteem, in dit geval Android-TV.

Vorig jaar al werd bekend dat Sharp dankzij een nieuwe organisatie met veel enthousiasme een nieuwe fase in ging en dit jaar was het resultaat hiervan te zien op de IFA in Berlijn. Hier werden de nieuwe modellen voor het najaar geïntroduceerd.
Ronald van den Heuvel en Erik Kluiver gaven ons een korte rondleiding, waar we in de vorige uitgave kort melding van maakten. Nu gaan we dieper in op deze toestellen.

Dolby Vision en Dolby Atmos
We kijken naar twee series: De BL- en de BN-reeks. Hoewel ze niet veel van elkaar verschillen, is de BN-serie technologisch iets uitgebreider. Beide reeksen ondersteunen HDR10 en HLG, maar de BN-modellen ondersteunen daarnaast ook Dolby Vision en Dolby Atmos.
Dolby Vision is een op de bioscoop geïnspireerd HDR-format. Films die dit ondersteunen worden voorzien van informatie waardoor het tv-beeld optimaal wordt afgesteld. En Dolby Atmos zorgt voor een complete 360-graden geluidservaring.

Android-TV
Hiermee hebben we de verschillen dan ook gehad. De nieuwe tv’s van Sharp zijn voorzien van alles wat je van een geavanceerd toestel mag verwachten. Het zijn 4k uhd televisies in uiteenlopende schermmaten met een groot aantal aansluitmogelijkheden.
Het belangrijkste is dat ze zijn voorzien van het besturingssysteem Android-TV van Google. Dit zorgt ervoor dat de tv’s smart zijn en gemakkelijk te bedienen. Zo kan men Google Assistant gebruiken, inmiddels goed bekend van de slimme luidsprekers en smartphones.

Alle Sharp-tv’s zijn voorzien van Android-TV

Bovendien beschikt Android-TV over een grote hoeveelheid slimme apps, die met een druk op de knop beschikbaar zijn voor de tv-kijker. Zo komen apps als Netflix en YouTube binnen handbereik.
Alle tv’s hebben Chromecast ingebouwd. Hiermee kun je content van je Android smartphone of tablet direct op het grote scherm tonen. Luister je op de telefoon naar een nummer of kijk je naar een filmpje dat je wil delen? Dankzij Chromecast wordt de muziek of de video snel via de televisie weergegeven.
Wat audio betreft hebben de nieuwe televisies een Harman/Kardon speakersysteem. Dankzij de samenwerking met deze audiospecalist produceren de toestellen een volwassen, krachtig geluid.

Prijsvriendelijk
Hoewel deze toestellen zeer geavanceerd zijn, mikt Sharp met deze lijnen op het ‘prijsvriendelijke’ segment. Van den Heuvel legde op de IFA uit dat het merk hierdoor eerst een aanwezigheid op de markt wil creëren. “Dan kunnen we volgend jaar de hogere prijssegmenten invullen”, zei hij.

Pininfarina
De topmodellen die we dan kunnen verwachten worden aangevoerd door tv’s en bijpassende soundbars die zijn ontworpen door het befaamde Italiaanse bureau Pininfarina, bekend van onder meer de sportauto’s. Al vorig jaar werden de eerste modellen op de IFA getoond en afgelopen september konden we achter de schermen zien dat Sharp in de startblokken staat om deze high-end tv’s te lanceren.

De TV, Audio en SDA producten van Sharp worden binnen de Benelux aan de retail o.a. gedistribueerd door Rho-Delta ACP BV in Barendrecht.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com