Sennheiser werkt samen met Pink Floyd

0

Sennheiser, bekend van de hoogwaardige hoofdtelefoons en microfoons, werkt samen met Pink Floyd. Ee audio-specialist past zijn nieuwe AMBEO 3D audio-technologie toe in The Pink Floyd Exhibition: Their mortal remains.

In de tentoonstelling wordt teruggekeken op de geschiedenis van de band, de muziek, de geluidstechnologie, live optredens en meer. Onderdeel hiervan is een gloednieuwe mix van het nummer Comfortably Numb zoals dat tijdens het LIVE 8-concert in Londen werd gespeeld. LIVE 8 in 2005 was de laatste keer dat David Gilmour, Nick Mason en Richard Wright op het podium stonden met voormalig lid Roger Waters.
In deze nieuwe mix is de AMBEO 3D audio-technologie van Sennheiser toegepast die in een gloednieuw formaat met 25 speakers wordt gebruikt. De AMBEO 3D zorgt ervoor dat het geluid boven en rondom de luisteraar wordt afgespeeld wat leidt tot een meeslepende audio-sensatie.
De systemen van Sennheiser worden in de tentoonstelling gebruikt voor verschillende audio-elementen, waaronder kwalitatief hoogwaardig geselecteerde historische documenten van de band. Nick Mason van Pink Floyd, die tijdens de productie van de AMBEO 3D-mix terug is gekeerd naar Abbey Road, heeft gereageerd op de samenwerking: “Wij gebruiken de MD 409 microfoons van Sennheiser al sinds we live met Pink Floyd optreden. De audiotechnologie van het merk is altijd van hoge kwaliteit geweest, dus we zijn er van overtuigd dat Their Mortal Remains iets heel speciaals wordt.”
Over de productie van de AMBEO 3D-versie van Comfortably Numb zegt Simon Franglen: “Ik kan mij geen andere band bedenken dan Pink Floyd die geschikt is voor de AMBEO 3D audiotechnologie van Sennheiser. Pink Floyd gebruikte surround sound al tijdens hun live shows en biedt het publiek nu, met Sennheiser’s 3D audio, een compleet nieuwe ervaring. Het publiek krijgt nu elk detail van de uitvoering te horen. Ik kan niet wachten om te zien wat de Pink Floyd fans van de 3D-audioversie vinden als ze de tentoonstelling bezoeken.”
De Pink Floyd Exihibition: Their Mortal Remains opent op 13 mei en wordt tentoongesteld in het Londense Victioria and Albert Museum. Kaartjes zijn te bestellen bij  www.pinkfloydexhibition.com
Bron: Hifi.nl

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com