Samsung stopt met Blu-ray

0

Samsung stopt met het maken en verkopen van Blu-ray-spelers. Al eerder werd bekend dat dit in de VS het geval was, nu blijkt dit ook voor onder meer Nederland te gelden

 

Samsung heeft zijn laatste 4K-speler in 2017 geïntroduceerd en heeft sindsdien het assortiment niet uitgebreid. Er zou worden gewerkt aan een nieuw high-end model, maar die plannen zijn nu geschrapt.

De reden dat Samsung hiermee stopt is toenemende populariteit van streaming diensten. Steeds minder mensen kopen of huren een film op Blu-ray, zij bekijken deze liever via Netflix of een andere dienst.

Ook de komst van 4K-Blu-ray heeft geen soelaas kunnen bieden omdat ook de streamingdiensten de overstap naar UHD maakten. Voor de echte filmliefhebbers is de kwaliteit op Blu-ray hoger, maar de meerderheid van de mensen kiest toch voor het gemak van een online dienst.

Na het vertrek van Samsung uit deze markt, blijven onder meer Sony, LG en Panasonic over. Laatstgenoemde heeft tijdens haar Convention 2019 onlangs aangekondigd het assortiment 4K Blu-ray-spelers juist uit te breiden.

 

 

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com