‘SAMSUNG SMART HOME’ BEDIENT ALLES VANAF ÉÉN PUNT

0

samsung-smart-home-service-CES-635Samsung Electronics kondigt Samsung Smart Home aan. Dit is een service die Smart TV’s, huishoudelijke apparatuur en smartphones onderling verbindt zodat ze te bedienen zijn vanaf één enkel geïntegreerd platform. Zo kan men onder meer met een speciale app op de smartphone overal ter wereld de apparatuur in huis bedienen.

Samsung Smart Home maakt zijn debuut op CES 2014 in Las Vegas. In de eerste helft van 2014 komt de service op de markt. Samsung gaat samenwerkingsverbanden met andere partijen aan om de Samsung Smart Home service uit te breiden naar andere producten en diensten.

Connected Home
“Als marktleider in smart devices kunnen wij een ‘connected home’ voor mensen werkelijkheid maken,” zegt Menno van den Berg, Managing Director van Samsung Nederland. “Door partnerships aan te gaan met andere partijen leggen we de basis voor een nieuw ecosysteem, de basis voor een heel nieuwe manier van leven in en rondom ons huis.”
Met Smart Home bedien je al je apparatuur in huis vanaf één enkel geïntegreerd platform. Van koelkasten en wasmachines tot Smart tv’s, digitale camera’s, smartphones en de Galaxy Gear, met de nieuwe service van Samsung is de apparatuur onderling verbonden. In eerste instantie draait Samsung Smart Home om drie hoofdfuncties: Device Control, Home View en Smart Customer Service.

Uitbreidbaar
Met Device Control bedien je apparaten in huis met de smartphone, tablet of Smart tv. Je kunt met Device Control bijvoorbeeld de airconditioning of het licht aanzetten, zelfs als je in het buitenland bent. Dankzij chat control op je smartphone app werkt Device Control ook met spraakinvoer. Als je tegen je Galaxy Gear ‘ik ga weg’ zegt, gaan de verlichting en andere geselecteerde apparaten uit. Zeg je ‘goede nacht’ tegen de afstandsbediening van je Smart tv, dan gaat de tv uit en dimmen de lichten, zodat je je kunt klaarmaken om te gaan slapen.
Met Home View neem je via je smartphone een kijkje in je eigen huis als je weg bent. De functie werkt met ingebouwde camera’s. De Smart Customer Service houdt je op de hoogte als het tijd is om apparaten een onderhoudsbeurt te geven of onderdelen te vervangen.
Samsung Smart Home wordt in de toekomst verder uitgebreid. Zo zullen energieverbruik, veiligheid, gezondheidszorg en ‘groene’ toepassingen deel uitmaken van de service. Hiervoor worden samenwerkingsverbanden aangegaan met partijen die actief zijn op deze gebieden.
Om nieuwe mogelijkheden soepel te integreren, heeft Samsung een speciaal Smart Home software protocol (SHP) opgesteld. Zo wil het merk het fundament leggen voor een groeiend platform van onderling verbonden home services.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com