SAMSUNG NEEMT SMARTTHINGS OVER

0

smartthingsDat het Samsung menens is om allerlei apparatuur aan het internet te koppelen, blijkt uit de recente overname van het Amerikaanse bedrijf SmartThings. Samsung zou 200 miljoen dollar hebben betaald. Geruchten over de belangstelling van Samsung voor de startup deden al langer de ronde. 

SmartThings levert apparatuur om huishoudelijke apparaten (zoals lampen) slimmer te maken met mobiele apps voor iOS en Android. Het bedrijf, dat in 2012 begon als een Kickstarter-project, werkt met partners als Philips, Sonos en Belkin.

SmartThings blijft zelfstandig opereren. Wel moeten de 54 werknemers van de oostkust van de VS naar Silicon Valley verhuizen. Daar is Samsung’s Open Innovation Center (OIC) gevestigd.

Ook Google begeeft zich op dit gebied. Dit bedrijf nam eerder dit jaar Nest Labs over, en Apple introduceerde onlangs het HomeKit platform om iOS beter aan uiteenlopende apparaten te koppelen. Samsung en Nest hebben in juli een standaardcommissie voor internet der dingen (the internet of things) in het leven geroepen.

Op het filmpje hieronder is goed te zien wat er nu al met SmartThings mogelijk is.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com