Samsung MicroLED ook voor thuis beschikbaar

0

Samsung meldt dat begin volgend jaar de 110 inch MicroLED-televisie wordt geïntroduceerd. Dit wordt de eerste tv met MicroLED-displaytechnologie voor thuisgebruik. Hiermee speelt de leverancier in op de vraag naar grotere tv’s en wordt een alternatief voor oled geboden.

Het 110 inch MicroLED-scherm bestaat uit minuscule led-lichten die achtergrondverlichting en kleurenfilters overbodig maken. Dit zorgt, in de woorden van Samsung, voor ‘het best mogelijke beeld: extreem helder, levendig en met 100% kleurenbereik’. Het geheim van de techniek is dat de 8 miljoen pixels individueel oplichten en zo zelf licht en kleuren produceren.

De 110 inch MicroLED heeft een processor die krachtig genoeg is om de volle mogelijkheden van het display te benutten. Met de Micro AI Processor is de gebruiker verzekerd van 4K HDR content, die bovendien voor elke scene wordt geoptimaliseerd. Daarnaast zijn MicroLED’s gemaakt van anorganische materialen met een lange levensduur. Het scherm blijft 100.000 uur in topvorm, wat neerkomt op langer dan tien jaar.

Samsung geeft aan dat dit begin is van een ontwikkeling. In de toekomst komen er kleinere modellen, waardoor meer mensen toegang krijgen tot deze technologie.

De nieuwe 110 inch MicroLED biedt de kijker een meeslepende, visuele ervaring met een 99,99% screen-to-body ratio. Hierdoor word je helemaal ondergedompeld in het beeld zonder te worden afgeleid.

Bovendien is het toestel uitgerust met geoptimaliseerde Smart TV-features. Zo kijk je via Multi View tegelijkertijd naar vier verschillende splitschermen van 55 inch. De content kan van verschillende bronnen komen, zodat de kijker op één en hetzelfde scherm nieuws en apps bijhoudt én een film afspeelt. Of je volgt tegelijkertijd meerdere sporten, terwijl je een walkthrough streamt en een game speelt.

Ook de audio is van premium kwaliteit. Het ingebouwde Majestic Sound System is goed voor een 5.1-kanaals sound zonder externe speaker, wat iedere kamer tot een luxueuze thuisbioscoop omtovert. Met de functie Object Tracking Sound Pro volg je de geluiden van bewegende objecten op het scherm. Dus als je een actiefilm kijkt en er komt een vliegtuig overvliegen, dan heb je het gevoel dat je de motoren boven je hoort bulderen.

Wat gaat dit moois allemaal kosten? Samsung maakt nog een prijzen bekend, maar in Zuid-Korea gaat de televisie 170 miljoen Won kosten, omgerekend 129.000 euro. Binnenkort worden de Nederlandse prijzen ende beschikbaarheid bekend gemaakt, belooft Samsung.

 

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com