Samsung koopt Kngine

0

SamsungSamsung investeert flink in de ontwikkeling van artificial intelligence. Onlangs organiseerde het concern een meetup met andere grote spelers in de markt om het onderzoek hiernaar te bevorderen. Daarnaast kocht het onlangs de Egyptische startup Kngine voor de uitbreiding van eigen kennis.

Kngine is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Het doel van deze startup is dat dergelijke intelligentie zich net zo kan ontwikkelen als een mens en dus kan leren. Het is bijvoorbeeld de bedoeling dat AI antwoord kan geven op willekeurige vragen door documentatie door te nemen.

Samsung toonde eerder al interesse in Kngine. Het investeerde in 2014 geld in Kngine, samen met onder meer de Egyptische tak van Vodafone. Met de overname heeft Samsung nu alle aandelen in handen. Dit is overigens niet de eerste keer dat het bedrijf investeert in een AI-specialist. Eerder werd Fluently al gekocht en werd er geld geïnvesteerd in het AI-bedrijf Reactor Labs.

 

Artificial Intelligence Summit
Samsung investeert daarnaast in een goede ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. In januari werd bijvoorbeeld een Artificial Intelligence Summit georganiseerd door Samsung Research America. Meer dan 300 vooraanstaande academici, technische experts en studenten kwamen bijeen om te discussiëren over AI.

“AI en machine learning zijn belangrijke strategische onderwerpen voor Samsung. Zonder twijfel zullen deze technologieën er de komende jaren voor zorgen dat we compleet anders met onze apparatuur omgaan”, aldus Young Sohn, President en Chief Strategy Officer van Samsung Electronics.

“Om dit te laten gebeuren, moet AI open zijn. Zo kunnen we het talent en de expertise van een groot ecosysteem van bedrijven gebruiken. Hierdoor worden AI apparaten slimmer en beter toepasbaar in gebruik.”

Samsung streeft naar samenwerking met zoveel mogelijk bedrijven in de industrie. Het zal dit jaar veel AI-gerelateerde evenementen sponsoren en organiseren.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com