Samsung investeert sterk in IoT

0

SANYO DIGITAL CAMERASamsung gaf tijdens zijn persconferentie op de IFA vandaag een blik in de nabije toekomst, waarin vooral de Internet of Things (IoT) een grote rol gaat spelen. Over vijf jaar, in 2020, zijn alle apparaten van Samsung klaar voor deze technologie, zo werd gesteld.

Het is logisch dat de keuze wordt gemaakt, want volgens marktanalisten zal de IoT-markt in 2020 een omvang van 1 biljoen dollars hebben. Samsung is met zijn apparatuur al marktleider als het gaat om smartphones en TV’s en de potentie om daarin snel verder te groeien is niet groot. Daarom ziet het bedrijf IoT als een goede kans om de groei voort te zetten.

Open standaarden

Dit lukt echter alleen maar als er open standaarden ontstaan. Alleen dan kunnen alle apparaten met elkaar verbinding maken. Daarom werkt Samsung nauw samen met derden, ook uit andere industrietakken, om dit te bereiken. Zo wordt nu met industriepartners gewerkt aan een digital health eco-systeem en oplossingen voor smart mobiliteit.

Het open platform van Samsung heet Smart Things. Hiervoor heeft de Koreaan een Smarthub ontwikkeld. Dit is de ‘centrale’ waarop smart apparaten worden aangesloten. een eerste voorbeeld is een camera die kan worden ingeschakeld voor beveiliging of het in de gaten houden van bijvoorbeeld een baby of een ruimte waar je niet vaak komt.

Een ander voorbeeld is Sleepsense: een schijfje dat je onder je matras schuift. Dit monitort je hartslag, je bewegingen en dergelijke. Het ontwikkelt een beeld van hoe je slaapt. Het apparaat geeft niet alleen informatie over hoe je slaapt maar kan ook worden aangesloten op bijvoorbeeld de airco, je gordijnen en je koffiezetapparaat. Zo kan het apparaat de airco een stapje hoger zetten als het merkt dat je het warm hebt, ’s ochtends bij het ontwaken de gordijnen openen en ervoor zorgen dat de koffie klaar staat.

SmartThings is nu nog alleen beschikbaar in de VS, maar vanaf volgende week ook in Engeland. Daarna volgt de rest van Europa.

AddWash

Natuurlijk toont Samsung ook nieuwe producten op de IFA. Om te beginnen een innovatie op het gebied van wassen: AddWash. Het komt erop neer dat de wasmachinedeur is voorzien van een luikje dat je kunt gebruiken om tijdens de wascyclus een vergeten sok of handdoek toe te voegen. Volgens Samsung een voorziening waar velen op zitten te wachten. Het luik kan ook worden gebruikt om extra wasmiddel of wasverzachter toe te voegen.

Daarnaast zijn de machines voorzien van SmartMonitoring. Dit is een app waarmee je de machine in de gaten kunt houden en kunt aansturen. De wasmachine stuurt informatie naar de app, waardoor je kunt zien hoever de wascyclus is en je kan met de app de machine starten en, stoppen en pauzeren, bijvoorbeeld om bij thuiskomst via AddWash iets toe te voegen.

De wasmachines met AddWash komen eind dit jaar op de Europese markt.

UHD-TV’s

Als het gaat om TV’s, zet Samsung sterk in op Ultra-High Definition. Voorspellingen zeggen dat UHD explosief gaat groeien de komende jaren. Maar dit lukt alleen als er voldoende content is. Daarom wordt ook op dit gebied samengewerkt met partners.

Voorbeeld hiervan is de Duitse partner UHD1 die deze week van start gaat met een kanaal dat 24 uur per dag programma’s uitzendt in Ultra-High Definition. Het is de bedoeling dat er meer van dit soort partners komen.

Samsung laat ook de nieuwe Ultra-HD Bluray speler zien. Hiermee kan de gebruiker vanaf begin volgend jaar, UHD-schijfjes afspelen.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com