Samsung investeert fors in quantum dot oled

0
Samsung Display fabriek

De Asan productiefaciliteit

Hoewel woordvoerders van Samsung bij hoog en bij laag blijven volhouden dat qled de toekomst is, wordt het steeds duidelijker dat het concern ook quantumdot-oledschermen gaat produceren. De fabrikant investeert tot 2025 13,1 miljard Koreaanse won, ongeveer 10 miljard euro, in een productielijn voor qd-oled-schermen van 65 inch en groter.

Het Koreaanse The Investor meldt dat Samsung Display fors gaat investeren in quantumdot oled-schermen. De productie vindt plaats in Asan City, een industrieel complex van de beeldschermenfabrikant. De productie begint in 2021 en uiteindelijk moeten er 30.000 schermen per jaar worden geproduceerd.

Bestaande lcd-productielijnen in het Asan-complex worden uiteindelijk vervangen door qd-oled-lijnen. Dit moet in 2025 afgerond zijn en is onderdeel van een geplande transitie van lcd’s naar qd-oled’s voor grote elektronische apparaten.

Samsung Displays, een volledige dochter van Samsung Electronics, maakt momenteel lcd-panelen voor tv’s en oled-schermen voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het levert deze aan onder meer Apple en Huawei Technologies.

Bron: The Investor

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com