Samsung helpt BMX’er Nick Kimmann naar Olympisch goud

0

Vanmorgen vroeg heeft BMX’er Niek Kimmann Olympisch goud gewonnen. Het is de eerste gouden medaille op de BMX voor Nederland. Deze prestatie werd mede dankzij ondersteuning van Samsung bereikt.

Om 4:45 uur Nederlandse tijd startte Niek in de finale van de BMX met een perfecte start. Nog geen minuut later finishte hij als eerste op het Ariake Urban Sports Park in Tokio, Japan.

De afgelopen maanden trainde Niek met behulp van het Samsung FastFrame op de perfecte start. Want: de perfecte start is essentieel. 70% van de races wordt in de eerste 9 meter gewonnen. Tijdens de presentatie enkele weken geleden op sportcentrum Papendal werd duidelijk dat de Nederlandse BMX’ers in dankzij Samsung FastFrame 20 milliseconden wonnen. “Dat kan bij de Olympische Zomerspelen in Tokio het verschil tussen goud en zevende zijn”, zei Niek Kimmann toen al.

Met Samsung FastFrame kunnen de BMX’ers tijdens de training exact monitoren hoe zij starten en wat de effecten van aanpassingen zijn. “Wij zijn heel trots dat wij hebben kunnen bijdragen aan deze Olympische droom”, reageert Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Het is fantastisch om te zien hoe Niek zich na zijn val maandag heeft herpakt. Ondanks het scheurtje in zijn knieschijf liet hij zich niet van de wijs brengen en snelt hij naar Olympisch goud. Wat een prestatie, van harte Niek!”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com