Rumoer om btw-actie Media Markt

0

De ‘BTW weg ermee dagen’ van Media Markt zorgen voor ophef. De korting wordt massaal in  twijfel getrokken. Op Facebook wordt massaal een bericht hierover gedeeld en er is nu ook een Facebook-pagina ‘Opgelicht door btw actie van media markt’.

 

btw-actie media marktHet Facebook-bericht is inmiddels 20.000 keer gedeeld en gaat vergezeld van foto’s gemaakt door Ellen ten Napel-Wieland, die onder meer op zoek was naar een droger. Zij wachtte op aanraden van een verkoopmedewerker van Media Markt de btw-actie af, vertelt ze tegenover het Algemeen Dagblad. De prijs ging echter in ruim een maand tijd omhoog van 579 naar 679 euro, een stijging van ruim zeventien procent. Daardoor blijft er volgens haar weinig korting over gedurende de dagen dat Media Markt de btw betaalt.

Ten Napel-Wieland toont ook aan dat de prijzen van een wasmachine en televisie flink in prijs zijn verhoogd. Ze spreekt van een ‘sigaar uit eigen doos’ en heeft de Autoriteit Consument & Markt ingelicht.

Media Markt reageert hierop door uit te leggen dat prijzen in een transparante wereld veranderen en dat die dagelijks vergeleken worden met 25 concurrenten. Afhankelijk van prijswijzigingen bij de concurrentie, kan de prijs zowel omhoog als omlaag aangepast worden.

Ondertussen is er ook een Facebook-pagina in het leven geroepen waarin wordt geageerd tegen de Media Markt actie. Ook hierop is het bericht van Ellen ten Napel-Wieland geplaatst.

Bronnen: RetailNews en Algemeen Dagblad

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com