Resultaat BCC ‘aanzienlijk verbeterd’

0

Elektronicaketen BCC staat er aanzienlijk beter voor dan een jaar geleden. Dit zegt topman Herman Bramer in het programma BNR Zakendoen. “Ik durf te zeggen dat we gezond zijn, maar we kunnen nog fitter worden dan we vandaag zijn.”

 

BCC ging ruim een jaar terug van start met een transformatieplan, waarbij in eerste instantie is gekeken naar de efficiency en het onder controle brengen van de kosten. De retailer is al enige jaren verliesgevend. 2017 is volgens Bramer een goed jaar geweest. “Het resultaat is aanzienlijk verbeterd, in lijn met het plan dat is gemaakt.”

De Nederlandse keten bevindt zich inmiddels in de tweede fase, waarbij de focus ligt op het verbeteren van het rendement op de omzet. Daar is onder meer de samenwerking met partners belangrijk in, vertelt Bramer. Hij stelt dat BCC een aantal dingen beter kan dan anderen, maar niet alleen succesvol kan blijven. “Mijn overtuiging is dat niemand dat kan.”

BCC is volgens hem met meerdere partijen aan het praten ‘om gezamenlijk een goed businessmodel uit te werken’. In de loop van dit jaar komt daar mogelijk meer duidelijkheid over.

Bron: RetailNews.nl

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com