Philips weer eerste op reputatieranglijst

0

Philips is voor de twaalfde keer op rij als eerste geëindigd in de prestigieuze reputatieranglijst van het Reputation Institute. Het wordt gevolgd door ASML en Friesland Campina. Heineken zakte twee plaatsen naar een vierde plek. VDL maakte het ‘Eindhovense’ feestje volledig door de top-5 te complementeren.

Dat is bekend gemaakt door het Reputation Institute, dat jaarlijks de reputatie van Nederlands grootste bedrijven onderzoekt. Het bekijkt daarvoor de emotionele band van stakeholders met een onderneming, hoe zij bedrijven rationeel beoordelen en tot welke gedragsintenties dit leidt, zoals aanbevelingen doen of het kopen en willen werken bij een onderneming.

Opvallend is de dominantie van tech-industrie. Deze bedrijven met daaronder Philips, ASML en VDL scoren hoger dan het gemiddelde op alle onderdelen, zoals leiderschap, innovatie en workplace.

Thomas McNeill, vice-president en verantwoordelijk voor de Benelux bij het Reputation Institute: ‘Dit zijn de bedrijven waar Nederlanders trots op zijn. Ze komen voortdurend met succesverhalen: Philips heeft zich opnieuw uitgevonden, ASML laat forse groei zien, VDL neem de oude Siemens-fabriek over. Allemaal signalen die bijdragen aan het gevoel en vertrouwen.’

Bron: Adformatie

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com