Philips verkoopt huishoudelijke tak aan Chinese investeerder

0

Philips verkoopt de divisie voor huishoudelijke apparaten aan de Chinese investeerder Hillhouse Capital. Het bedrijf betaalde in totaal zo’n 4,4 miljard euro voor het onderdeel, waar onder meer koffiezetapparaten, strijkijzers en stofzuigers worden gemaakt.

Van het bedrag dat Hillhouse Capital voor de divisie betaalt, is 3,7 miljard euro voor de huishoudelijke tak zelf. Daarnaast betaalt de investeerder ongeveer 700 miljoen euro om de komende vijftien jaar de naam Philips te mogen blijven gebruiken. Ook enkele andere merken zoals die van koffiemachinemaker Saeco vallen onder de deal.

Philips richt zich steeds meer op persoonlijke verzorging, met producten als scheerapparaten en tandenborstels, verzorging voor moeder en kind, beautyproducten en medische apparatuur.

Het bedrijf had de huishoudtak eind vorig jaar in de etalage gezet, omdat die niet meer aansloot bij de belangrijkste activiteiten van het bedrijf. De onderneming richt zich op zorgtechnologie en persoonlijke verzorging. Eerder stootte Philips de lichtdivisie al af om zich sterker te kunnen richten op gezondheidstechnologie. In 2016 bracht het bedrijf Philips Lighting naar de beurs, dat nu bekendstaat als Signify. Ook stopte het concern met de productie van zaken als televisies en audio-apparatuur.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com