Panasonic zet in op brede line-up

0

See it all. Feel it all. Met dit motto geeft Panasonic aan waar het om allemaal om draait bij haar nieuwe tv’s. Een geweldige beeldkwaliteit en uitmuntende audio zorgen samen met ‘beleving’ ervoor dat tv-kijken tot een hoger niveau wordt getild.

De nieuwe campagne van Panasonic ‘See it All, Feel it All.’ slaat een nieuwe richting in na de Hollywood to your Home-boodschap van de afgelopen jaren. De producent wil een breed publiek aanspreken en zonder veel jargon de voordelen van de nieuwe modellen onder het voetlicht brengen.mHiermee wordt ook ingespeeld op het ‘nieuwe tv-kijken’, dat onder meer door corona een flinke impuls heeft gekregen.
De televisie wordt voor veel meer dan lineaire uitzendingen gebruikt, denk bijvoorbeeld aan gamen of de vele streaming diensten. De nieuwe modellen van Panasonic zijn hier bij uitstek
voor geschikt.

Master HDR OLED
Op het gebied van oled brengt Panasonic vier modellen op de markt. Naast de in januari geïntroduceerde JZW2004 high-end serie komt de fabrikant met de JZT1506-serie, JZW1004-serie en JZW984-serie. De laatste drie series zijn beschikbaar in de formaten 65- en 55-inch en, nieuw dit jaar, 48 inch. Ook bij de laatste modellen zijn, net als de JZW2004-tv’s, de kleuren afgesteld door de bekende Hollywood colorist Stefan Sonnenfeld.
Een goed beeld begint bij een goed scherm. Panasonic heeft verschillende technologieën ontwikkeld om dit te bereiken. Zo is de afgelopen jaren gewerkt aan de Master HDR OLED Professional Edition schermen die uitblinken in helderheid. Deze schermen waren voorbehouden aan de topmodellen, maar zijn dit jaar beschikbaar voor zowel de JZW2004-serie als de JZT1506-serie.

HCX Pro AI processor
Maar een modern tv-toestel is tegenwoordig niets zonder een processor. Deze vormt het hart van het systeem en is in feite een zeer krachtige computer. Alle nieuwe oled tv-series van Panasonic zijn uitgerust met de nieuwe HCX Pro AI processor. Deze analyseert continu het beeld en het geluid en zorgt voor optimale beeld- en geluidsinstellingen.
Panasonic noemt dit Auto AI (artificial intelligence). Deze technologie signaleert naar wat voor een soort content wordt gekeken, bijvoorbeeld een autorace, een concert of een film. Vervolgens worden beeld en geluid automatisch hierop afgesteld.
Dit gebeurt real time, waardoor de instellingen continu worden geoptimaliseerd. Bij een voetbalwedstrijd bijvoorbeeld zullen de instellingen tijdens de voorbeschouwing en de interviews, waarin veel wordt gepraat, anders zijn dan tijdens het spel. Overigens kan de kijker desgewenst altijd zelf alles handmatig bijstellen.

360 graden Soundscape Pro
En dan het geluid: op alle modellen is het geluid goed tot zeer goed en de topserie is uitgerust met 360 graden Soundscape Pro. Dit is mogelijk dankzij de zijwaartse luidsprekers in combinatie met de naar boven en naar voren gerichte speakers. Bij een conventionele tv is het geluid meestal vrij vlak. Met een beetje geluk is het toestel uitgerust met zijspeakers waardoor een redelijk stereo geluid wordt geproduceerd, maar daar houdt het dan ook mee op.
De JZW2004-serie van Panasonic heeft naast de zijwaarts gerichte speakers ook luidsprekers die omhoog wijzen en een woofer aan boord. De voorganger van deze serie had dit
ook, maar de fabrikant heeft de technologie verder verfijnd met extra zijspeakers. Hierdoor ontstaat een bijzonder ruimtelijk, vol en warm geluidsbeeld, vooral als er gebruik wordt gemaakt van Dolby Atmos content.
In totaal heeft de JZW2004-serie vijf speakers van 15 Watt (twee boven, twee opzij, twee onder en een center speaker) alsmede een ingebouwde woofer van 20 Watt.
Hiernaast heeft Panasonic dankbaar gebruik gemaakt van het feit dat het concern ook high-end audio apparatuur maakt onder het merk Technics. Specialisten van dit merk hebben het geluid van deze serie afgestemd en staan borg voor de geluidskwaliteit.
Ook de JZT1506-serie heeft een ingebouwde woofer. Deze vergezelt twee 15 Watt stereo speakers. Hiermee ontstaat een krachtig, vol geluid.

Game Mode Extreme
Een televisie wordt tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan voor het passief kijken naar bewegend beeld. Als een tv wordt aangesloten op een game console dan opent zich een geheel nieuwe dimensie voor de gebruiker. Steeds meer mensen ontdekken dit en gebruiken hun toestellen dan ook regelmatig voor gaming.
Daarom heeft Panasonic een groot aantal modellen dusdanig ontworpen dat ze uitmuntend geschikt zijn om op te gamen. Ook nu weer is het de HCX Pro AI-processor die hierin een centrale rol speelt. Deze processor halveert de invoervertraging (latency) ten opzichte van het de high-end led- oled-modellen van vorig jaar. Dit betekent dat de tijd tussen indrukken van een knop op de controller en de uitvoering van de actie op het scherm extreem kort is.
Ook ondersteunen deze tv’s High Frame Rates (HFR) en Variable Refresh Rate (VRR). Dit is een vereiste voor de nieuwste gameconsoles. Dankzij deze technologieën verloopt de actie veel vloeiender op de schermen en lijken de beelden nog realistischer.
Tot slot noemen we nog HDMI Signal Power Link. Hiermee wordt de tv automatisch aan en uit geschakeld via de aansloten game console. Dit werkt overigens ook voor aangesloten laptops. Wel is het een vereiste dat dat de aangesloten apparaten CEC-compatibel zijn.
Al met al kan de line-up van Panasonic heel breed worden genoemd. Van instap tot high-end oled en met een groot aantal beeldmaten heeft het merk voor iedere consument een
geschikt model in huis.

De line-up van Panasonic bestaat uit een brede reeks modellen. We concentreren ons vooral op de 4k hdr-modellen met 50Hz en 100 Hz panels en natuurlijk op de oled tvʼs. Hieronder een overzicht.

ModelJW2004JZT1506JZW984JX970JX880
Maten55”, 65”48″, 55″, 65″48”, 55”, 65”43”, 49”, 55“, 65“, 75“40”, 50”, 58”, 65”
PanelMaster HDR OLED Prof.Master HDR OLED Prof.OLEDHDR Cinema Display PROHDR Bright Panel PLUS
ProcessorHXC PRO AIHXC PRO AIHCX PRO AI4K HDR 100Hz4K HDR 50Hz
GeluidAI SoundBuilt in WooferCinema Surround PROCinema Surround PROCinema Surround PRO
360 graden Soundscape Pro
Side speakers
Cinema Surround PRO
GamingGame Mode ExtremeGame Mode ExtremeGame Mode ExtremeGame Mode Extreme
VoetSwivel pedestalSwivel pedestalSwivel pedestalFlexible Stand

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com