Panasonic trekt zich terug uit tv-markt Australië

0

Panasonic zal dit jaar geen nieuwe tv’s meer introduceren in Australië. Het merk ondervindt last van de sterke concurrentie en heeft gesloten de aandacht verschuiven naar ‘meer rendabele’ gebieden.

Het Japanse merk richt zich op premium televisies en kan hiermee niet op tegen de agressieve prijsstrategieën van met name de Zuid-Koreaanse merken. De lokale retailpartners zijn van het besluit op de hoogte gebracht. Panasonic meldt overigens dat dit geen gevolgen zal hebben voor de andere productcategorieën zoals audio, de Lumix camera’s en het recent opnieuw gelanceerde merk Technics.

Op de site van Homecinema Magazine lezen we dat Panasonic in de VS al nauwelijks meer aanwezig is met televisies. “En ook in Europa lijkt de Japanse fabrikant jaar op jaar minder televisies te verkopen. De beslissing om uit de Australische markt te stappen kan dus ook een voorbode zijn voor andere landen waar het bedrijf tegenvallende resultaten behaalt. Vooralsnog blijft Panasonic echter actief in Europa, en half februari houdt het bedrijf een evenent in Londen waar de nieuwste tv’s voor de Europese markt voorgesteld worden. De kans is echter groot dat het aanbod verder uitgedund zal worden, met de focus op premium modellen.”

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com