Panasonic: connected, diensten en 4K OLED-TV

0

Panasonic presenteert op de IFA dit jaar vooral een toekomstvisie, waarbij apparatuur niet meer centraal staat, maar meer wat je ermee doet. De apparaten zijn met elkaar verbonden en dit levert nieuwe mogelijkheden op.

Een voorbeeld hiervan is de Nubo. Dit is een 4G monitoring camera met een high-definition 140 graden lens. Dit is het eerste product dat gebruik maakt van de Panasonic Virtual Network. Het kan worden gebruikt om van alles te bewaken.

Met de Nubo als basis kunnen allerlei diensten worden ontwikkeld in samenwerking met derden. Een eerste voorbeeld hiervan is de verzekeraar Allianz, die samen met Panasonic de Nubo gaat aanbieden.

Natuurlijk presenteert Panasonic ook veel nieuwe producten op de IFA. Het concern legt dit jaar de nadruk op 4k. Het toont fotocamera’s die 4K-foto’s maken en zijn nieuwe 4K PRO tv’s. Panasonic heeft hierbij samen gewerkt met onder meer kleurspecialisten uit Hollywood.

Het resultaat volgens Panasonic is een tv die meer en bere kleuren en details weergeeft dan ooit. Mike Sowa, professioneel Hollywood ‘ Colourist’, die dagelijks aan grote filmproducties werkt, is dit een ‘de enige televisie die ik nu aanraad’.

Tijdens de persbijeenkomst lanceerde Panasonic vandaag zijn eerste commerciële 4K Pro OLED-TV, de CZ950. Volgens het bedrijf toont dit toestel meer details, ook in donkere gebieden, dan ieder ander toestel.

Het toestel is ontworpen als een meubelstuk. Het komt in oktober op de Europese markt.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com