Panasonic: Alles voor een ultiem beeld

0

Iedereen die een beetje kritisch naar het tv-beeld kijkt, kent het wel: je duikt af en toe weer eens in de instellingen omdat het beeld op de een of andere manier tegen valt. De nieuwe toestellen van Panasonic lossen dit probleem op voor de consument en ze maken het kijken naar Netflix ook nog eens een stuk eenvoudiger.

Alle nieuwe oled-televisies en verschillende 4K lcd-toestellen van dit merk hebben namelijk de ‘Netflix Recommended TV certificering’ gekregen. En al eerder liet Panasonic weten dat de nieuwste oled-tv’s voorzien zijn van de Netflix Calibrated Mode, waarover verderop meer.

Snel Netflix openen
De ‘Netflix Recommended TV certificering’ is bedoeld voor tv’s die voldoen aan de door Netflix gestelde criteria en biedt de consument een snelle, eenvoudige en betere kijkbeleving bij het kijken naar Netflix. Het gaat om een hele reeks eisen die alle als doel hebben het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken om naar Netflix te kijken.

Zo moeten de gecertificeerde tv’s ervoor zorgen dat de streaming dienst altijd snel wordt geopend. Of je de tv net hebt ingeschakeld of als je overstapt van een andere app, Netflix moet altijd snel in beeld komen. Dit kan ook met de speciale Netflix-toets. Hiermee schakel je de tv in en open je de dienst met een druk op de knop.

Nog enkele criteria waaraan de gecertificeerde toestellen moeten voldoen:

  • De Netflix app moet gemakkelijk te vinden en te starten zijn vanuit het TV menu;
  • Altijd up-to-date – TV updates laden op de achtergrond, zodat de laatste Netflix programma’s altijd worden weergegeven;
  • Hoge resolutie Netflix interface – De beste ervaring tijdens het browsen op Netflix: met scherpere tekst, duidelijkere afbeeldingen en de laatste functionaliteiten en
  • Laatste Netflix versie – De TV wordt geleverd met de nieuwste versie van Netflix, voorzien van de nieuwste functies.

Gekalibreerd beeld
Waar het bij de certificering met name draait om gebruiksgemak en kijkervaring, richt de Netflix Calibrated Mode zich vooral op het optimaliseren van het beeld. Het toestel wordt ingesteld zoals filmmakers in Hollywood dit ook zouden doen voor hun eigen schermen. Het idee hierachter is dat je de films en series ziet zoals de producenten dit graag zouden willen.

Eigenaars van Panasonic-tv’s (het gaat om de 2019 line-up oled-tv’s GZW2004, GZT1506, GZW1004 en GZW954) kunnen hiervan gebruik maken via de in de toestellen ingebouwde Netflix-app. De Netflix Calibrated Mode doet het dus niet als via een mediaspeler, settop-box of andere manier naar de streaming dienst wordt gekeken. In combinatie met de Netflix Recommended TV certificering moet dit overigens geen probleem zijn, want een druk op de knop volstaat om Netflix in te schakelen.

Bij een goed beeld hoort ook een goed geluid

Dolby Atmos
Bij een goed beeld hoort ook een goed geluid. Reden voor Panasonic om zich sterk in te zetten voor Dolby Atmos, niet alleen in de soundbars maar ook in het oled-topmodel GZW2004. Dit toestel is voorzien van een Technics soundbar, direct onder het scherm, maar ook achterop van een subwoofer en Dolby Atmos hoogtespeakers die het geluid omhoog projecteren. Weerkaatsing via het plafond zorgt voor een ruimtelijk effect.

Het toestel wordt met de subwoofer en de speakers achterop wel wat dikker, maar dit is een concessie die een Dolby Atmos-ervaring mogelijk maakt zonder extra speakers. Het volledige geluidssysteem is afgestemd door de technici van het highend audiomerk Technics van Panasonic.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com