Op stropers jagen met Samsung

0

Samsung is van start gegaan met het project Wildlife Watch, waarin met technologie tegen stroperij in de Afrikaanse wildernis wordt gestreden. De pro-grade camera’s op de Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE) leggen live beelden vast die 24/7 worden gestreamd vanuit wildreservaat Balule in Zuid-Afrika. Iedereen kan meekijken en een virtuele ranger worden.

In een persbericht legt Samsung uit dat mensen zo vanuit huis kunnen helpen bedreigde dieren te beschermen tegen stroperij. “Door ze in hun natuurlijke leefomgeving te volgen help je niet alleen de dieren, je bent bovendien getuige van spectaculaire livebeelden die je anders nooit te zien krijgt.”

In Wildlife Watch slaat Samsung de handen ineen met de Afrikaanse technologiepionier Africam. Samen ondersteunen ze de Black Mamba Anti-Poaching Unit, een uitsluitend uit vrouwen bestaande groepering die met niet-gewelddadige methodes tegen stroperij vecht.

De in Zuid-Korea geboren en in Berlijn actieve DJ, producer, en modeontwerper Peggy Gou houdt van dieren, en dan vooral van giraffen. Zij is het gezicht van Wildlife Watch. Peggy Gou spoort mensen aan om deel te nemen aan het initiatief en verdachte gebeurtenissen te rapporteren.

Voor Wildlife Watch zijn vier Samsung Galaxy S20 FE handsets als extra camera’s in de wildernis geïnstalleerd. Zo wordt het bereik van de bestaande Africam-infrastructuur in wildreservaat Balule met meer dan de helft vergroot. De pro-grade camera in elke handset wordt gebruikt om dieren te volgen. De handsets ondersteunen de rangers bij hun dagelijkse werkzaamheden doordat deze goed functioneren bij weinig licht, pixelrijke beelden opleveren en beschikken over 30X Space Zoom inclusief 3X Optische Zoom. Ondanks de grote afstanden en weinig licht kunnen de foto’s en video’s die de Black Mambas naar hun basis opsturen als bewijs dienen bij stropersactiviteiten.

Bij bewakingspatrouilles gebruiken de rangers een gecamoufleerde jeep die is uitgerust met een Samsung Galaxy S20 FE. De live gestreamde actie kun je vanaf je bank meemaken. Zo zie je wat de rangers dagelijks meemaken in hun strijd tegen stroperij.

Vanuit huis kan iedereen bijdragen aan het project. Door een virtuele ranger te worden op wildlife-watch.com houd je virtueel de wacht. Je waarschuwt de rangers als er dieren in gevaar zijn of als je sporen van stroperij ziet. Via snapshots kun je je ervaringen op sociale media delen om zo anderen aan te moedigen ook deel te nemen. Ook kun je doneren aan de Black Mamba Anti-Poaching Unit. Behalve dat je bijdraagt aan een betere wereld ben je in real life vanuit je huis getuige van olifanten, leeuwen en giraffen in het wild. Door alle verschillende camerabeelden is iedere wacht bovendien weer anders.

Wildlife Watch is ruim twee maanden live, in de periode van 3 maart tot en met 2 mei 2021. Om de livestream te bekijken en kwetsbare dieren te beschermen ga je naar wildlife-watch.com.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com