Scheer en Foppen brengt EnergieWeter op het web

0

Scheer en Foppen laat webshoppers voortaan bij honderden producten zien hoeveel euro de klant op jaarbasis kwijt is aan energie. De keten in wit- en bruingoed maakt daarbij gebruikt van de vorige week gelanceerde EnergieWeter.


Onder ongeveer 700 producten op Scheerfoppen.nl is behalve de aankoopprijs voortaan ook te zien hoeveel een gemiddeld Nederlands gezin (2,3 personen) kwijt is voor gemiddeld gebruik van het apparaat.

EnergieWeter werd afgelopen donderdag gelanceerd op initiatief van het ministerie van VROM, informatieplatform Milieu Centraal, ondernemersorganisatie Uneto-VNI, leveranciers en detaillisten. Zij hebben afspraken gemaakt over normen en rekenmethodes die worden gehanteerd om tot het gemiddelde verbruik te komen.

De EnergieWeter is van toepassing op wit- en bruingoed, maar binnenkort bijvoorbeeld ook op kookapparatuur en laptops. Volgens de initiatiefnemers is EnergieWeter binnenkort te vinden op de vloer van ongeveer veertienhonderd winkels, waaronder filialen van BCC, Media Markt en Expert.

Scheer en Foppen is de eerste keten waarvan bekend is dat de EnergieWeter behalve in de 67 winkels ook online beschikbaar is. Overigens heeft ook pure player Bobshop.nl, sinds een kleine twee jaar eigendom van Scheer en Foppen, de vebruiksinformatie al online staan.

Bron: Twinkle

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com