Amazon definitief van start in Nederland

0

Na alle geruchten is er nu de bevestiging van Amazon van start gaat in Nederland. Bedrijven worden opgeroepen om zich te registreren als partner op services.amazon.nl. Wanneer de startdatum precies is, wordt nog in het midden gelaten.

Amazon is al langer actief in Nederland, maar klanten konden op de Nederlandse webshop alleen e-books en e-readers kopen. Voor de rest van het assortiment zijn Nederlanders aangewezen op een vertaalde versie van de Duitse webshop van de e-tailer. Dit gaat nu veranderen.

Amazon is van plan van start te gaan met 24 categorieën en kondigt aan de webshop uit gaan breiden met ‘miljoenen producten’. Meer dan twintig categorieën zijn opengesteld voor derden. Volgens een woordvoerder van Amazon is wereldwijd 58 procent van de producten die via de site worden verkocht afkomstig van partners, de rest komt uit de eigen magazijnen.
“Wij zijn zeer enthousiast om de volgende stap te zetten in Nederland en onze klanten nog beter te kunnen bedienen”, stelt Roeland Donker, de country manager Benelux bij Amazon. “Het is slechts een eerste stap. Maar we zijn ervan overtuigd dat wij het vertrouwen van de Nederlandse klant kunnen winnen met een ruim assortiment, scherpe prijzen en snelle en betrouwbare bezorging.”

Retaildeskundigen verwachten dat bekende online winkels als Coolblue, Wehkamp en Bol.com het zwaar gaan krijgen. De producten die zij aanbieden kunnen voor een lagere prijs worden aangeboden door Amazon. En Amazon is groot; waar Wehkamp 0,6 miljard euro en Bol.com 2 miljard euro omzet noteren, tekent Amazon voor 197 miljard euro.

Andere nadelige gevolgen zijn dat online en fysieke winkels dermate last van Amazon krijgen dat ze kunnen omvallen en dat de geldstroom via Amazon uit Nederland verdwijnt.

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com