Omzet detailhandel 5 procent hoger in februari

0

De detailhandel heeft in februari 5 procent meer omgezet dan in februari 2019, meldt het CBS. In deze cijfers zijn de eerste effecten van de coronacrisis zichtbaar. In de laatste week van de maand werd al opvallend meer dan gewoonlijk verkocht in diverse branches.

Het verkoopvolume lag 3,5 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerden een hogere omzet. Daarnaast is online 17 procent meer omgezet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in februari. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 8,2 procent hoger dan in februari 2019.

Non-food
De omzet van de winkels in non-food groeide in februari met 5,4 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 4,5 procent hoger dan een jaar eerder.

Ook de winkels in consumentenelektronica en witgoed realiseerden in februari een forse omzetstijging. Zij noteerden een omzettoename van 6,4 procent ten opzichte van februari vorig jaar.

Voedingsmiddelen
De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in februari 3,7 procent meer omgezet dan in februari 2019. Het verkoopvolume groeide met 1,5 procent. De omzet van de supermarkten lag 4,1 procent hoger dan een jaar eerder, die van de speciaalzaken bijna 1 procent. Bij de supermarkten is de verkoop van enkele producten zoals zeep aan het einde van de maand flink gestegen.

Online
De online omzet was in februari 17 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 15,8 procent meer omgezet. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 18,8 procent.


Bron: CBS

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com