Numatic schenkt aan Oxfam Novib

0

beeld Oxfam Novib

Numatic International BV levert voortaan een bijdrage aan het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib. ’Als een maandelijks ‘cadeau’ om ondernemende mensen in ontwikkelingslanden een steuntje in de rug te geven bij het opstarten van hun eigen bedrijfje. Met vooruitzicht op een fijne toekomst, voor ons eigenlijk heel gewoon’, aldus Rogier Moorman, algemeen directeur Numatic International BV.

 

‘Wij vinden het als bedrijf belangrijk om niet alleen duurzame producten te leveren, maar ook bij te dragen aan een wereld zonder armoede’, vervolgt Rogier Moorman. ‘Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Dankzij onze steun krijgen mensen in ontwikkelingslanden toch dezelfde kans als wij. Ze kunnen met een lening een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. Oxfam Novib helpt ons om ons ambassadeurschap naar buiten toe uit te dragen.’

Oxfam Novib werkt graag samen met het bedrijfsleven aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen door kansarme mensen toegang te geven tot microkrediet. Hierbij gaat de organisatie uit van de kracht van de mensen zelf. Voor je zelf kunnen zorgen is essentieel voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan. En het draagt bovendien bij aan de duurzame economische ontwikkeling van een land.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com