Nieuwe Rabobank publicatie over de retail- en groothandelssector

0

De Rabobank heeft weer een KwartaalUpdate uitgebracht over strategische kwesties in deze sector. De titel is deze keer: “Vooruitblik 2020: een jaar vol uitdagingen”.

De overkoepelende boodschap van deze KwartaalUpdate is dat het jaar 2020 de nodige uitdagingen brengt. Er zijn ook kansen voor retailers en groothandels, maar het inspelen hierop vraagt om een zorgvuldige (her)overweging van de strategie. Dit wordt uitgewerkt in een aantal onderwerpen die als volgt kunnen worden samengevat:

· Er is nog steeds sprake van groei in de groot- en detailhandel, maar voor 2020 zien we diverse risico’s en verwachten we druk op de winstgevendheid van ondernemers.· Inkoopsamenwerking biedt nieuwe kansen die nu nog grotendeels onbenut zijn. Non-food loopt op dit gebied achter ten opzichte van food.

· Locatus rapporteert cijfers over passanten in winkelgebieden. Een nadere analyse van deze cijfers illustreert diverse structurele uitdagingen voor winkels en winkelgebieden.

· Amazon kan binnen een periode van 10 jaar een omzet van ca. €10 miljard halen in Nederland. Dit raakt vooral de fysieke winkels. Amazon zal daarom de gehele Nederlandse retailsector dwingen tot actie.

· De financiële middelen van retailers en groothandels om te investeren zijn vaak beperkt. Het is verstandig om vooral in de ‘business’ te investeren en om terughoudend te zijn met het investeren in ‘stenen’.

Klik hier voor een PDF van de KwartaalUpdate

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com