Nieuwe CEO voor Panasonic Europe B.V.

0

Panasonic Europe B.V. meldt dat Laurent Abadie op 31 maart 2019 is terug getreden en is opgevolgd door Junichi Suzuki. Laatstgenoemde zal fungeren als Chairman en CEO van Panasonic Europe B.V. en neemt van Abadie ook de rol van COO voor Panasonic Holding (Netherlands) B.V. en Regional Head voor Europa en GOS over. Daarnaast wordt hij benoemd tot Managing Director voor Panasonic Marketing Europe GmbH.

Hoewel heel Europa te kampen heeft met drastische veranderingen, heeft de 56- jarige Junichi Suzuki een helder doel voor ogen: “We zien dat er twee belangrijke trends in opkomst zijn: vergrijzing en de behoefte aan een CO2-vrije maatschappij. Ik woon al bijna dertig jaar in Europa en volgens mij loopt Europa wereldwijd in beide trends voorop.

Het is altijd de overkoepelende missie van Panasonic geweest om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ik zie er dan ook naar uit om met mijn Europese collega’s te kijken hoe we het hoofd kunnen bieden aan die trends om onze missie uit te dragen.

Het is mijn persoonlijke missie om van Panasonic de toonaangevende provider van technologieën en oplossingen in Europa te maken, met een sterke focus op onze warmte- en koelingsoplossingen, automotive producten en ’toekomstige leefwijzen in huis’. We zullen ons er dus de komende jaren op richten de lokale R&D-activiteiten verder te ontwikkelen en de organisatie als geheel sterker te maken, zodat we de toekomst doorlopend leren begrijpen en voorspellen.”

Suzuki was Managing Director van Panasonic Russia Ltd en Panasonic Marketing GOS. Per 1 april nam hij ook de rol van CEO voor Panasonic Europe en Regional Head voor Europa en GOS op zich, inclusief alle bovengenoemde functies.

Laurent Abadie neemt na 15 jaar afscheid van Panasonic. Hij kwam op 1 maart 2004 in dienst als Deputy Managing Director voor Panasonic France. In april 2008 werd hij benoemd tot Chief Executive Officer van Panasonic Corporation. Als Regional Head heeft Abadie in de afgelopen tien jaar de strategische koers van Panasonic in Europa bepaald en daarnaast de commerciële uitdagingen in Europa geïnnoveerd.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com