NEDERLAND TWEEDE OP RANGLIJST WINKELDIEFSTAL IN EUROPA

0

Winkeldiefstal in Nederland is met een percentage van 0,59% op de totale retailomzet de op één na hoogste in Europa. Toch is de totale derving, of het verlies door winkeldiefstal, leveranciersfraude, diefstal door personeel en administratieve fouten, in Nederland gedaald ten opzichte van  vorig jaar.

Nederlandse retailers zagen in 2013 1,23% van hun omzet in rook opgaan door derving. Dat is een daling ten opzichte van vorig jaar, maar nog altijd hoger dan in buurlanden België (1,16%) en Duitsland (1,10%).

In concrete cijfers gaat het hierbij om een inkomstenverlies van €1,09 miljard. Nederlandse retailers gebruikten daarnaast 0,81% of €723 miljoen van hun gezamenlijke omzet voor investeringen in winkel- en productbeveiliging. Winkelcriminaliteit en de investeringen in preventie kosten elk Nederlands huishouden €213. Deze cijfers slaan op een totaal omzetcijfer van €89,3 miljard in ons land (excl. btw). Dat is een stijging van 4% ten opzichte van de omzet in 2012.

Dit becijferde The Smart Cube voor de 13e editie van de Global Retail Theft Barometer, een onafhankelijk wereldwijd onderzoek, gesponsord door Checkpoint Systems. In de studie lag dit keer zowel het aantal ondervraagde retailers als het aantal landen hoger dan de voorgaande jaren. Zo werden er in totaal maar liefst 222 wereldwijde retailers in 24 landen bevraagd, samen goed voor een omzet van 743,8 miljard us dollar (560,1 miljard euro).

Uit diepte-interviews met de vertegenwoordigers van de deelnemende retailers blijkt dat winkeldiefstal het vaakst gebeurt door mannen. Het grootste aandeel van de shoplifters in Nederland (31%) bevindt zich in de leeftijdscategorie 30 – 45 jaar.

Internationaal scoort geen enkel land beter dan Noorwegen, dat slechts 0,83% verlies lijdt door winkeldiefstal, leveranciersfraude, diefstal door personeel en administratieve fouten. Japan en het Verenigd Koninkrijk volgen en staan beide laag op de globale ranglijst met 0,97%. Mexico nam de hoogste derving waar met 1,70%.

 

derving

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com