MONTEUR STELT OP AFSTAND DIAGNOSE

0
Henk Hoogendoorn (rechts) met Rob Wierenga (links) en Jelle Hylarides

Henk Hoogendoorn (rechts) met Rob Wierenga (links) en Jelle Hylarides

Het begon met een irritatie: Jelle Hylarides stond onder de douche en opeens begon het water van temperatuur te wisselen. Dit leidde uiteindelijk tot een initiatief waar zowel consumenten als service-monteurs baat bij kunnen hebben: de Monteur op Afstand.

“Moest ik een service-monteur laten komen of was het iets eenvoudigs dat ik zelf kon doen? Maar hoe kom ik hier achter? Een monteur laten komen, daar zitten gelijk de voorrijkosten aan vast…. Dit zijn vragen die volgens mij de meeste consumenten stellen”, aldus Hylarides

Na een lange zoektocht op Google wist hij een oplossing te vinden. Dit bracht hem op het idee een concept te bedenken waarbij een monteur in de buurt mee kan kijken via de smartphone van de consument. “Je start met een videogesprek en als het nodig is komt de monteur langs om het probleem op te lossen. Het probleem van de consument wordt dus altijd opgelost. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om een goede beslissing te nemen.”

Hylarides begon dit in het voorjaar van 2013 met een pilot gericht op witgoed. Hij selecteerde via UNETO-VNI een aantal monteurs die hij bezocht om het concept uit te leggen. Twee daarvan waren bereid mee te doen en hiermee konden de eerste ervaringen worden opgedaan.

Het doel is uiteindelijk een landelijke dekking te krijgen. Hier speelt UNETO-VNI een rol in. RobWierenga: “Dit project verkeert nu nog in de pilot-fase en het staat ter beschikking voor onze leden, die zich hiermee verder kunnen onderscheiden als professionele vakmensen. Het is klein begonnen en we zien dat enkele grote Authorised Service Dealers het nu ook gaan uitproberen.”

Het netwerk breidt zich gestaag uit. Op het moment dat dit gesprek plaats vond waren er acht kleinere en grote partijen die deelnamen, met nog vier in de pijplijn, waaronder de Harense Smid. Onder de acht deelnemers bevinden zich ook call centers die meerdere monteurs aansturen, waardoor het totale aantal deelnemers groter is. Bovendien dekt een aantal de provincies Utrecht, Noord-Holland, Gelderland, Overijssel en Friesland, af waardoor in één keer een groot bereik mogelijk wordt. “Ik verwacht in maart-april een landelijke dekking”, aldus Hylarides. In een volgende fase wordt de pilot uitgebreid naar bruingoed.

Zie ook: Monteur op Afstand.

Dit is een verkorte versie van het artikel dat in het januarinummer van ERM verscheen.

 

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com