Moederbedrijf Denon en Marantz wil home audio Onkyo overnemen

0

Sound United, het moederbedrijf van Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, HEOS, Classé, en Boston Acoustics, heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van de consumer audio-divisie van Onkyo Corporation, inclusief de merken Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite en Integra.

Het is een voorlopige overeenkomst die beide partijen de mogelijkheid biedt om de onderhandelingen over de definitieve algemene voorwaarden op korte termijn voort te zetten. De overname is dus nog volop in ontwikkeling. De CEO van Sound United, Kevin Duffy, zal tevens worden aangesteld als CEO van de nieuwe gefuseerde bedrijven.

“We zijn erg blij met de opportuniteit om de respectabele merken Onkyo en Pioneer aan ons portfolio toe te voegen. Sound United is een van de toonaangevende aanbieders van hoogwaardige audio-/videoproducten en we zijn ervan overtuigd dat we onze consumenten en distributiepartners met de gefuseerde bedrijven kunnen voorzien van ongeëvenaarde innovatie en geluidsprestaties”, aldus Kevin Duffy.
De consumer audio-divisie van Onkyo Corporation bestaat uit productcategorieën zoals av-receivers, hifi-apparatuur, mini-systemen, smart speakers, draaitafels, soundbars, thuisbioscoopsystemen, optische schijfspelers en meer. Teac en Esoteric, die binnen Europa verdeeld worden binnen hetzelfde netwerk als Onkyo en Pioneer, staan los van deze deal.

Naar verwachting gaan de toezichthouders en aandeelhouders van Onkyo Corporation tijdens de jaarlijkse algemene vergadering op 26 juni de overname goedkeuren.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com