Mirage (Blokker) neemt BCC over

0

Mirage Retail Group, waaronder onder meer Blokker valt, heeft de overname van BCC afgerond. Voor de transactie hebben alle ondernemingsraden en de mededingingsautoriteiten de vereiste wettelijke goedkeuring gegeven.

“Wij zijn verheugd vandaag alle 1345 medewerkers van BCC bij de Mirage familie welkom te heten,” aldus Michiel Witteveen, CEO van Mirage Retail Group. “Wij zagen het sluiten van deze overeenkomst met vertrouwen tegemoet en het is fijn dat het nu definitief is bezegeld. Nu kunnen we verder bouwen aan ons gezamenlijke succes.”

”Deze overname is goed voor BCC. Onder de Mirage vlag kunnen wij ons nu weer verder ontwikkelen”, zegt Herman Bramer, CEO van BCC. “Op veel fronten vullen BCC en Mirage elkaar goed aan.”

Mirage komt voort uit de voormalige Bloikker Holding. Onder dit retailplatform vallen winkelformules als  Blokker, Big Bazar en Intertoys en sinds kort ook de de nieuwe winkelformule Miniso. Met de overname telt Mirage bijna 10.000 medewerkers met een omzet van ongeveer 1 miljard euro op jaarbasis.

BCC was in handen vanFnac Darty. Eind september werd duidelijk dat Mirage de elektronicaketen wilde overnemen. Verkoper Fnac Darty zegt er vertrouwen in te hebben dat BCC succesvol kan zijn onder Mirage.

Witteveen ziet de Nederlandse elektronicaformule als een mooie aanvulling op Blokker, Intertoys en Big Bazar. “Ik denk dat wij aan de achterkant van het bedrijf veel synergie kunnen vinden.”

BCC heeft nu zestig winkels en dat zullen er eerder meer dan minder worden, volgens Witteveen.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com