Minder verlies voor BCC

0

bccElektronicaketen BCC heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar opnieuw rode cijfers geschreven. Het verlies kwam echter fors lager uit dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd rapport van het Franse moederconcern Darty.

Hoeveel het verlies van BCC nog bedraagt, maakt Darty niet bekend. Over het vorige boekjaar liet het retailconcern al weten dat het verlies iets lager uitviel dan een jaar eerder. Doordat de Belgische winkels van Vanden Borre wel winstgevend zijn, draaide deze divisie in de zes maanden tot en met oktober een winst van 3,3 miljoen euro. Vorig jaar lag dat bedrag nog op 1,1 miljoen euro.

BCC zag onder leiding van een nieuw management zijn marktaandeel in het eerste halfjaar oplopen in vrijwel alle grote productcategorieën. Daarnaast maakte de winkelketen bekend achttien vestigingen van concurrent HiM Retail over te nemen. “De voorgenomen overname in Nederland zal onze marktpositie verstevigen en de terugkeer naar winstgevendheid versnellen”, reageert ceo Régis Schultz van Darty.

Bron: Retailnews.nl

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com