Miele en Microsoft maken samen slimmere huishoudelijke apparaten

0

Miele & Cie. KG toonde op de Hannover Messe op onlangs een proof-of-concept ontwikkeld op basis van Microsoft Azure Internet of Things-diensten (IoT). Dit nieuwe concept maakt huishoudelijke apparaten slimmer, biedt hulp bij het koken en maakt, in de woorden van Microsoft, van het kookritueel ‘een ware ervaring’. Zo stel je de oven thuis zodanig in, dat je zeker weet dat je maaltijd er perfect gaar uitkomt.

Miele-Microsoft

De nieuwe technologie kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Miele en Microsoft, waarin zij op zoek gingen naar nieuwe mogelijkheden om met internettoepassingen de klantervaring te verbeteren. Op basis van deze samenwerking ontwikkelde Miele een concept waarmee gebruikers door de website van Miele scrollen en een recept selecteren. Wanneer zij een recept kiezen, worden de noodzakelijke bereidingsstappen via Azure op hun telefoon of tablet geladen. De oven wordt dan ook automatisch op die specifieke maaltijd voorgeprogrammeerd om het beste resultaat te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste instellingen als temperatuur, bereidingstijd en vochtigheid, en andere factoren.

“Dit hulpsysteem bevat ook temperatuurgrafieken, temperatuurtijden en andere speciale functies, zoals het toevoegen van stoom, die voor de beste gril-, kook- en bakresultaten moeten zorgen”, zegt Eduard Sailer, Executive Director van Technische Zaken bij Miele. “Op deze manier halen mensen het beste uit hun kookapparatuur.”

“Dit is slechts een voorbeeld van hoe Internet of Things- en cloud-technologieën steeds meer van een bedrijfservaring naar een consumentenervaring gaan”, zegt Sanjay Ravi, Managing Director van Worldwide Discrete Manufacturing van Microsoft. “Miele levert hiermee een innovatief en slim apparaat dat klanten een spannende, persoonlijke kookervaring biedt.”

Het gebruik van Azure IoT heeft nog meer voordelen, omdat het wereldwijd beschikbaar kan worden gemaakt voor klanten van Miele. Op dit moment gaat het nog om een proof-of-concept, maar andere toepassingen zijn wel al denkbaar op het Microsoft-platform, zoals een statusrapport, diagnostiek op afstand en voorspellingen over onderhoud.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com