Melitta produceert mondkapjes

0

Melitta schakelt een deel van zijn faciliteiten over naar de productie van mondkapjes, laat het concern weten in een persbericht. De kapjes worden nu gemaakt in de fabriek in het Duitse Minden en ook in de VS en Brazilië worden de productielijnen omgebouwd zodat landen in Noord- en Zuid-Amerika van mondkapjes kunnen worden voorzien.

Melitta laat weten dat het bedrijf in staat is op korte tijd grote hoeveelheden te leveren. “We zijn al tientallen jaren gespecialiseerd in de productie van niet alleen koffiefilters maar ook stofzuigerzakken en de basismaterialen voor luchtfilters, onder meer voor de medische sector”, aldus een woordvoerder.

Deze kennis is nu gecombineerd met de productielijnen van het concern met als resultaat een mondkapje in de form van een koffiefilterzakje met een Bacterial Filtration Efficiency (BFE) > 95%. De eerste maskers moeten met een clip of elastieken bevestigd worden. Het is de bedoeling dat hierna maskers worden ontworpen die voldoen aan de FFP2- en FFP3-norm.

Melitta heeft deze week de eerste serie van een miljoen mondkapjes geproduceerd. Dit wordt binnenkort opgeschaald naar een miljoen stuks per dag. Deze hoeveelheden kunnen nog verder omhoog, zolang er voldoende grondstoffen aanwezig zijn, laat het concern weten.

De eerste mondkapjes gaan naar het eigen personeel en worden gratis geschonken aan zorgmedewerkers. Dit laatste gebeurt in overleg met de Duitse autoriteiten.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com