MediaMarkt Tech Village Rotterdam opent dit najaar

0

MediaMarkt gaat dit najaar van start met Tech Village Rotterdam op de bestaande locatie aan het Rotterdamse Binnenwegplein. De volledig vernieuwde winkel staat vanaf dat moment helemaal in het teken van de modernste technologie en het beleven daarvan.

Rotterdam is de tweede Europese stad waarin MediaMarkt dit concept lanceert. Milaan ging de Maasstad hierin voor.

Bij MediaMarkt staat de fysieke winkel centraal in de omnichannelstrategie. Het bedrijf rolt in Europa vier nieuwe ‘store formats’ uit die elk een verschillende invalshoek hebben.

MediaMarkt Tech Village Rotterdam wordt een ontmoetingsplaats voor technologieliefhebbers: fans van de modernste gadgets, variërend van smartphones tot drones. De vernieuwde vestiging biedt inspiratie, laat de nieuwste trends zien op technologisch vlak en maakt het mogelijk voor klanten om actief nieuwe technologie te ervaren. De inrichting is afgestemd op de belevingswereld van zelfs de meest tech savvy klanten. Van dit type winkel opent MediaMarkt slechts enkele vestigingen in Europa.

Domingo Corchado, Chief Customer Officer bij MediaMarkt: “MediaMarkt Tech Village Rotterdam wordt niet zomaar een vernieuwde winkel, maar echt een technologiewalhalla waarin de klantbeleving centraal staat. In Nederland en zelfs in heel Europa is dit een uniek concept. Technologieliefhebbers kunnen er urenlang rondstruinen langs de vele topmerken die we aanbieden, maar ook zelf zien en beleven wat bijvoorbeeld die allernieuwste smartphone nu zo bijzonder maakt of wat het verschil is tussen twee typen headphones. Zo komen dit soort gadgets en apparaten echt tot leven en bieden we de best mogelijke klantervaring.”

De bestaande winkel aan het Binnenwegplein wordt momenteel grondig verbouwd. De nieuwe gevel en ingang worden voorzien van opvallende ledverlichting, waarmee passanten worden verleid om de winkel te betreden en bezoekers meteen zien dat ze niet zomaar een winkel binnenlopen. Ook binnenin verandert van alles. Naast een baristabar komen er ook tal van boutiques waarin de producten van gerenommeerde technologiemerken worden getoond en waar ermee geëxperimenteerd kan worden. In de boutiques worden elke dag live demonstraties gegeven, van notebook tot kookworkshop.

Om bestelde producten op te halen, komt er buiten de winkel een ophaalautomaat te staan die 24/7 beschikbaar is. MediaMarkt Tech Village Rotterdam krijgt zo ook een veel groener karakter, onder meer dankzij opvallende green walls: muren vol planten die voor een warme en frisse uitstraling zorgen. En ook zullen er in de winkel reparaties worden uitgevoerd, waardoor de levensduur van producten wordt verlengd.

Corchado: “Het is dan ook niet zomaar een verbouwing van de winkel, we creëren echt een compleet nieuwe beleving op deze locatie. Technologieliefhebbers kunnen straks terecht met al hun vragen en wensen over de nieuwste apparatuur en zijn van harte welkom om deze samen met onze medewerkers ook uit te proberen. En ben je wat minder op de hoogte van alle mogelijkheden en verschillen tussen merken en apparaten, ook dan bieden we uitgebreide expertise en inspiratie om je een zo goed mogelijke keuze te laten maken.”

Naast het type vestiging zoals MediaMarkt Tech Village Rotterdam waarin de klantbeleving centraal staat, blijven andere typen winkels ook bestaan. Zo zijn er kleinere smart locaties en winkels waarin de focus ligt op snelle reparaties en/of het afhalen van bestellingen. Ook zijn er winkels waarin de nadruk ligt op gemak en de ervaring van het winkelen, net als de standaard formaat winkels die gericht zijn op klantadvies en het assortiment.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com