MediaMarkt Nederland lanceert totaaloplossing voor zakelijke klanten

0

Na de lancering van een totaaloplossing voor consumenten lanceert MediaMarkt Nederland een nieuw concept voor zakelijke klanten: MediaMarkt Zakelijk. Met MediaMarkt Zakelijk profiteren partijen uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) van een groot assortiment aan zakelijke producten, services en aantrekkelijke prijzen. Ook wordt achteraf betalen mogelijk voor zakelijke klanten.

Arnold Sporrel, CEO MediaMarkt Nederland: “Een ondernemer wil uiteindelijk maar met één ding bezig zijn en dat is met zijn eigen bedrijf. Voor alle andere zaken wil hij persoonlijk advies, passende ondersteuning en snelle support. Op het gebied van zakelijke elektronica bieden wij een totaaloplossing waarmee ondernemers volledig ontzorgd worden. Onder de naam MediaMarkt Business zijn we al in verschillende Europese landen succesvol zoals in Spanje, Italië, België en Duitsland. Nu starten we ook in Nederland.”

Persoonlijke accountmanager

Bedrijven kunnen via MediaMarkt Zakelijk met één partij zaken doen als het gaat om de aanschaf van verschillende of een grotere hoeveelheid producten en diensten. Zo kunnen zij bij MediaMarkt bijvoorbeeld een zakelijke lijn van notebooks, professionele displays en koffiemachines aanschaffen, inclusief services gericht op de MKB-ondernemer. Denk bij dit laatste aan diensten als de installatie van producten, telefonische support speciaal voor zakelijke klanten en schermreparaties op locatie.

Via een persoonlijke accountmanager heeft de klant één aanspreekpunt vanuit de winkel, die hem professioneel en op maat adviseert, die begrijpt waar de behoefte van de ondernemer ligt. De accountmanager maakt direct een offerte en bestellingen kunnen snel vanuit voorraad worden geleverd. Hiermee heeft de klant producten en services makkelijk voorhanden.

“Op basis van eerdere internationale lanceringen weten we dat er zich veel bedrijven en ondernemers bevinden onder onze winkelbezoekers. Zij hebben vaak speciale wensen en eisen; met MediaMarkt Zakelijk spelen we in op deze behoeften”, zegt Marcel Honsbeek, Head of B2B bij MediaMarkt Nederland.

MediaMarkt Zakelijk wordt gefaseerd uitgerold en start in zeven Nederlandse winkels. Dit zijn Amsterdam ArenA, Utrecht Hoog Catharijne, Den Haag, Rotterdam Centrum (The Corner), Breda, Tilburg en Eindhoven Ekkersrijt. Ook kunnen zakelijke klanten binnenkort terecht bij het online B2B-team en kanaal.

Na de start in de genoemde winkels staat een verdere uitrol gepland op meer locaties. Het doel is om op termijn door heel Nederland MKB-ondernemers te bedienen vanuit lokale verkoop- en servicepunten. In Spanje bijvoorbeeld is MediaMarkt Business in drie jaar tijd flink gegroeid; van een start in tien winkels naar een volwassen bedrijfsonderdeel met B2B-teams in alle 87 winkels.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com