MediaMarkt-moeder stelt winstverwachting bij

0

Het moederbedrijf van MediaMarkt, Ceconomy, verwacht dat het bedrijfsresultaat dit jaar uitkomt op zo’n 630 miljoen euro. Eerst ging het bedrijf nog uit van een resultaat tussen de 680 en 710 miljoen.

 

Ceconomy gaf vorige maand al aan rekening te houden met een verlaging van de verwachte winst. Deze valt nu lager uit, doordat beleggers ontevreden reageren op tegenvallende cijfers van MediaMarkt en Saturn. De hete zomer dit jaar zorgde ervoor dat minder klanten op de winkels afkwamen, waardoor de resultaten nu tegenvallen.

Vierde kwartaal wordt belangrijk

De brutowinst wordt nu geschat op 400 miljoen euro. Terwijl die eerst werd geschat op een bedrag tussen de 460 en 490 miljoen euro. Ceconomy gaat nog wel uit van een omzetgroei van 0,2 procent.

In het afgelopen kwartaal stegen de online verkopen bij Ceconomy nog met 20,9 procent naar 584 miljoen euro. De omzet van de groep nam in die periode wel af met 0,7 procent naar 4,598 miljard euro. “We weten dat het vierde kwartaal erg belangrijk is om onze doelen te behalen”, verklaarde ceo Pieter Haas eerder in een statement.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com